Eva-Maria Ereline

2024. aasta alguses vupsas EGCC postkasti Eva-Maria Ereline e-kiri, kes heasoovlikult uuris, et äkki on meie kollektiivist puudu sotsiaalmeedia spetsialisti praktikant. Etteruttavalt võib öelda, et paremat ajastust poleks sel kirjal saanud olla, sest enne hooaja algust on kõik abikäed väga oodatud. Nii läkski varakevadel lahti hoogne kahekuuline koostöö.

Palju (igavamat) strateegilist ja analüütilist tööd jäi nö tagatubadesse, aga enamik märtsis-aprillis ilmunud sotsiaalmeedia postitustest on pärit Eva-Maria telefonist, mis teadupärast on digiturunduse tööriist number üks. Palusime Eva-Marial teha praktikast väikese kokkuvõtte. Siin see on!

Millal alustasin?

Ma olen esimese kursuse õpilane Tallinna Majanduskoolis ja õpin sotsiaalmeedia spetsialisti erialal. 26. veebruaril 2024 alustasin e-turundustegevuse korraldamise praktikaga Estonian Golf & Country Club-is. Minu juhendaja oli Liana Kross, EGCC digiturunduse projektijuht.

Varasem kokkupuude golfiga?

Varem olen veidi golfiga kokku puutunud. Käisin 2013 ja 2014 suvel lastetrennides. Sealt sain algteadmised ja ühel võistlusel õnnestus isegi karikaga koju minna. Kuigi digiturunduses otseselt golfi oskama ei pea, aitas see siiski mul lihtsamini sisse elada.

Eesmärgid, ootused, lootused

Enne praktika algust oli mu soov õppida ja täiendada end nendest külgedest, mis olid mu jaoks täiesti uued ja tundmatud. Näiteks turundusstrateegiate väljatöötamine, kampaaniate läbiviimine ja projektijuhtimine. Kuna Lianal on pikaaegne kogemus sellel alal, siis oli see suurepärane võimalus. Juba esimese telefonikõne ajal sai selgeks, et meil tuleb väga hea koostöö, sest meil on palju sarnaseid huvisid, eriti just piltide ja videote tegemisel.

Mida tegin? Mis olid saavutused?

Praktika esimeses pooles tuli mul palju analüüsida ja viia end kurssi EGCC sihtrühma, turunduskanalite, konkurentide ja koostööpartneritega. Sain koostada turundusprojekti ja lüüa kaasa kampaania läbiviimises. Teises pooles tegelesin enda meelistegevustega, kus sain näidata oma loomingulisi oskusi. Minu töid on võimalik näha EGCC Facebookis ja Instagramis. Suurim saavutus tuligi just Instagramis, kui ootamatu talve tõttu tuli teha kiiresti tabav ja naljakas video. See video sai EGCC Instagrami ajaloo suurima vaatamiste arvu.

Mis üllatas?

Kuna ma elan Pärnus ja peamiselt käis praktika läbi veebi, siis erakordsena mõjus päev, kui tulin esimest korda EGCC-sse. Ma olin selleks ajaks juba paljusid kolleege ja ümbruskonda näinud, aga seda kõike virtuaalselt ja piltide pealt. Kohale jõudes ja reaalselt nähes oli tunne täpselt “vau, see kõik ongi päris”.

Mida õppisin?

Lisaks sellele, mida õppisin turunduse vallas, arendasin ka enda suhtlemisoskust ja analüüsivõimet. Minu jaoks on varem olnud ebamugav minna võõraste inimestega rääkima ja neist veel pilti teha. Aga tuleb välja, et kõik on õpitav, vaja on vaid kogemusi.

Kuhu edasi?

Selle seikluse lõpus sai selgeks, et tahan siiski edasi liikuda visuaalsel teel. Võtan eesmärgiks olla iga järgmise pildi, video ja kujundusega vähemalt sammu võrra parem. Üks kooliaasta on veel ees ja ootan uusi kogemusi ning toredaid tutvusi ka edaspidi.

Eva-Maria ja AI

1. aprilliks aitas Eva-Maria tehisintellekti abiga naljapäevaks loodud portaalile Golfielu24.ee pilte luua.

See golfipalli meenutav kristallkuul sobis ideaalselt uudise juurde, mis kandis pealkirja “Müstiline katsumus. Kristallid vs homoöpaatia, kumb viib kiiremini händikäpi alla?”.

Fotograafina golfiväljakul

Eva-Maria üks lemmikuid golfipilte sündis 29. aprillil, kui Stone Course’il laius sumedates värvides päikeseloojang ja oma mänguringe lõpetasid EGCC uued klubiliikmed.

Muuseas, tol päeval “tootis” Eva-Maria terve hulga fotosid ja videolugusid ka EGCC 55+ tuuri osalejatest.

Tõeline eneseületaja

Siin on näha Eva-Mariat tööhoos (fotol vasakul). Ta on ääretult sümpaatne suhtleja ja veidi üllatuslikult selgus, et taolised olukorrad nagu flight’ipiltide tegemine keset võistlust, nõudis omajagu eneseületust.

Aga pealehakkamist on sel Pärnu piigal kõvasti ning kõik ülesanded said loovalt, korrektselt ja õigeaegselt tehtud.

Kõrget lendu!

Estonian Golf & Country Clubil on ütlemata hea meel, et nii asjalik, nutikas, tähelepanelik ja võrratute fotode võlur meile abiks oli.

Suur-suur tänu ja rõõmsa jällenägemiseni!