Pühapäeval, 24. septembril mängiti Sea Course’il neljandat korda EGCC Estonian Rumble’it, kus võistluspinge kasvas radade kaupa ja kulmineerus viimasel kolmel rajal. Kokku oli stardis 104 võistlejat 26 tiimis.

Põgus pilguheit ajalukku

EGCC Estonian Rumble’i ajalugu algab aastal 2019, kui EGCC juhataja Hanno Kross mängis Šotimaal Turnberry’s Irish Rumble’i formaati, mis talle kohe väga meeldima hakkas. Järgmise aasta augustis, kui koroona jälle oma pead hakkas tõstma ja oli selge, et väljak ei täitu külalismängijatega, tegi EGCC golfirestorani pidaja ja meie klubi kapten Rain Uusküla ettepaneku korraldada liikmetele mõnus võistkondlik võistlus. Kaks ideed said kokku ja otsustasime teha ka siin kodus Irish Rumble’i võistluse. Hanno pani peast kokku juhendi ja võistlus saigi edukalt tehtud. Hiljem, kui täpsemalt formaati vaatama hakati, tuli välja, et Irish Rumble’ist oli saanud Estonian Rumble! 

Formaadi võlu on selles, et neljaliikmeliste võistkondade tulemus tekib järgmiselt:

  • radadelt 1–5 läheb arvesse võistkonna üks parim tulemus raja kohta
  • radadel 6–10 läheb arvesse kaks parimat tulemust
  • 11–15 radadel juba kolm parimat tulemust
  • viimasel kolmel rajal kõikide võistkonnaliikmete tulemused
Nii läks teele esimene flight: Laura-Liis Timberg, Kersti Kuus, Reilika Mikk ja Jan Larsson

18 pingelist rada võiduni

Pühapäeval olid tulemused väga tasavägised ja nagu eelmiste aastate põhjal arvata võis, siis viimased kolm rada muutsid oluliselt võistkondade lõppjärjestust.

Pärast esimest viite rada juhtis tulemusega –6 võistlust tiim koosseisus Lauri Kiviloo, Karmo Karelson, Helina Poolma ja Mari-Liis Ahven. Neli järgmist tiimi olid vaid ühe löögi ja veel neli järgmist kahe löögi kaugusel.

10 raja vahekokkuvõte

Järgmised viis rada läbis kõige hoogsamalt võistkond koosseisus Marko Kilk, Siret Saks, Grete Lind ja Kristjan Oolo, mis tõi kümne raja vahekokkuvõttes teise koha. Eelmine liider Kiviloo, Karelson, Poolma ja Ahven hoidis kenasti oma esikohta kinni ning tubli tõusu kolmandaks tegi tiim Marleen Järvela, Tõnu Kõva, Laura Kuldkepp ja Meelis Järvela.

15 raja vahekokkuvõte

Radadel 11–15 tegid hoogsa spurdi Kaarel Einpalu, Veigo Gutmann, Meelis Kasemaa ja Margus Hütt, kes mängisid välja tulemuse –12, mis tõi nad 15 raja vahekokkuvõttes esimesele kohale. Eelmise vahekokkuvõtte võitja Kilk, Saks, Lind ja Oolo langesid koha võrra madalamale ehk teiseks. Madis Uudam, Rauno Heitur, Rein Sajale ja Krista Zeik jagas kolmandat ja neljandat kohta seniste liidritega ehk tiimiga Kiviloo, Karelson, Poolma ja Ahven.

Tulemused radadel 16–18

Ja siis algas magustoit ehk rajad 16, 17 ja 18, kus kõikide löögid läksid arvesse. Võrdselt –4 mängis välja kaks tiimi: Anu Uuemõis, Eve Pärnsalu, Monica Pihlak, Anneli Esken ning Madis Raidma, Gert Tiivas, Alice Lepik, Liis Otsa. Nende kannul sai kolmandaks parima tulemuse tiim Jan Larsson, Laura-Liis Timberg, Reilika Mikk ja Kersti Kuus, kes mängis kolmel viimasel rajal välja –2. Vaid ühe löögi rohkem sai kirja tiim Järvela, Kõva, Kuldkepp, Järvela.

Võitis tiim Raidma, Tiivas, Lepik ja Otsa

Maailma golfiajaloo neljanda EGCC Estonian Rumble’i esikoha sai vägeva lõpuspurdi eest tiim Madis Raidma, Gert Tiivas, Alice Lepik, Liis Otsa, kelle nimed graveerime Tauno Kangro loodud karikale.

Teiseks tulid Marleen Järvela, Tõnu Kõva, Laura Kuldkepp ja Meelis Järvela ning kolmandale kohale tulid Kaarel Einpalu, Veigo Gutmann, Meelis Kasemaa ja Margus Hütt.

Kolm parimat tiimi said väärikad auhinnad Da Vincilt ja Da Vinci koostööpartneritelt ning kõik üheksa tiimiliiget kaela unikaalse kujundusega medalid. Auhindadega pärjati ka erivõistluse võitjaid.

Õnnitleme võitjaid ja suur tänu kõikidele osalejatele!

Täname südamest ka meie klubiliiget ja vabatahtlikku excel’isõpra Reilika Mikku, kes pärast 18 rada sukeldus arvuti taha ning sättis kõik numbrid õigesse ritta ja tulpa!

Vaata ka:

Täname toetajaid

Võistluse rikkaliku auhinnalaua eest palavad tervitused kapten Rain Uuskülale, Da Vincile ja ILLY’le ning nende headele sõpradele Eestist, Itaaliast ja Prantsusmaalt:

Auhinnalauda aitas katta ka The Coca-Cola Company ja Jõelähtme Golfiakadeemia.

Rajal aitas võistlejate janu kustutada Haage looduslik mineraalvesi. Tutvu Haage veega: haage.ee