Reedel, 15. septembril toimus Sea Course’il kaheteistkümnendat korda Estonian Golf & Country Clubi ja Niitvälja Golfiklubi kaptenite finaal, mis tõi EGCC-le tulemusega 6:4 viienda võidu ja au hoida aasta aega kaptenite karikat Jõelähtmes.

Omavaheline võistlus peeti maha ka kaptenite vahel ja sel korral jäi peale Niitvälja Golfi kapten Joel Rothberg tulemusega 2 UP. Kuna 2023. aastal jäädi enneolematu olukorra tõttu viiki ja juhend ei lubanud võitjat välja selgitada, siis üldkokkuvõttes seis on enne järgmise aasta matši 6,5:5,5 Niitvälja kasuks.

EGCC kapteni Rain Uusküla võistkonda kuulusid Sirje Aaviksoo, Joel Adul, Linda Kahro, Lill Kangust, Lauri Kiviloo, Tõnu Kõva, Peep Pira, Andre Poolma, Margarita Ross, Heigo Soppe, Jüri Teemant, Taavi Truusa, Anu Uuemõis, Richard Veltri ja Kristi Õng.

Suur tänu sõpradele ja konkurentidele Niitvälja Golfiklubist: Rainer Boberg, Viljar Hollo, Katrin Kaare, Peter Kahro, Marie Kalmet, Olev Kitvel, Kristina Kuzmenok, Karin Mangel, Timothy Michael Palmer, Taavi Reigam, Rael Tavaste, Triinu Tombak, Siim Toomet, Kristel Ulla, Tõnu Uustalu, Robert Weir, Aivar Riimets ja kapten Joel Rothberg.

Kaptenite finaali teine ja meeleolukam osa jätkus restoranis La Cucina, kus räägiti ülihead golfijuttu ja nauditi rohkelt sööke-jooke. Või oli see vastupidi? Eks palju jääb tollest mälestusväärsest ja lõbusast öösse kulgenud õhtust vanalinna kiviseinte vahele. Igal juhul sai kuulata põgusat tagasivaadet karika ajalukku, humoorikaid paljastusi kaotatud ja võidetud radade kohta ning kaptenite südamlikke kõnesid.

Joel tõi oma tänukõnes välja, et kuigi võistlus ja võitlus on alati tähtsad, siis hea mängu juures on sama oluline ka kamraadlus. Võistlusel võib kogemata juhtuda nii, et tiiboksi tuleb vale mees või leitav pall osutub siiski kadunuks. See ei tähenda, et on vaja iga hinna eest vastasele trahvi teha. “Mul vahetevahel raskusi kaotuse seedimisega, aga see pole midagi muud kui väike spordipoisi pisik. Aga kui ma üldse kaotaksin, siis ma teen seda hea meelega oma ühele väga-väga heale sõbrale,” lausus Joel Rainile võidukarikat üle andes.

“Võistlusel on loomulikult sportlik moment ja sportlik konkurents, aga kui vile kõlab, saab see läbi. Ja mida me Joeliga oleme tahtnud näidata on see, et sportlik rivaliteet on okei, aga pärast seda istume koos, sööme-joome ja kõik on äge ja fine,” sõnas Rain. Kahel ammusel sõbral ja trennikaaslasel on alati olnud soov kahte klubi lähendada ja Raini sõnul on see ka õnnestunud.

Järgmisele hooajale lähevad mõlemad golfiklubid vastu uute kaptenitega, mistõttu avaldasid nii Rain kui Joel tänu kõikidele klubiliikmetele. Joeli sõnul on märkimisväärne, et viimased kolm kapteniaastat on ta saanud mõõtu võtta oma parima sõbra ja tema klubiga. “Ma arvan, et üks tore eesmärk ongi olnud kahe klubi tõstmine Eesti golfis nii kõrgele, et need oleksid teejuhiks,” ütles Joel lõpetuseks.

2012. aastal EGCC kapteni Heinu Klaasi ja Niitvälja Golfiklubi kapteni Erko Tähe poolt loodud võistlus toimub 2024. aastal Niitväljal.

Vaata ka: