Reedel, 14. juulil leidis Sea Course’il aset suve üks olulisemaid võistluseid – EGCC Captain’s Challenge. Kokku oli rajal 102 osalejat ning võistlustules olid ka EGCC ja teiste golfiklubide kaptenid, kes viisid läbi mitmeid erivõistluseid ja viktoriini.

Põnevust pakkus Sea Course’i 10. rajal play off, kus Taavi Truusa ja Lauri Kiviloo pidid välja selgitama, kumma löögimängu tulemus on lõppkokkuvõttes parim ja kelle nimi graveeritakse karikale naistest parima tulemuse teinud Lill Kangusti kõrvale. Pealtvaatajate hoogsa kaasaelamise saatel tuli meestest üldvõitjaks tiitlikaitsja Lauri.

Lookas grill-buffet eest hoolitses Jõelähtme Da Vinci Golfirestoran, kes kostitas osalejaid ka toeka hommikusöögiga ja rajal energiaampsudega. Väärika auhinnalaua eest hoolitses kapten Rain Uusküla koos teiste kaptenitega:

Heategevusvõistlus

Traditsiooniliselt toimuvad EGCC Captain’s Challenge’il ka heategevuslikud võistlused. Sea Course’i üheksandal rajal toimus pikima drive’i võistlus “Beat the Young Talent“, kus pidi ületama EGCC klubiliikme ja Eesti edukaima noore golfineiu Elizaveta Sofia Reemeti avalööke. Kümnendal rajal sai mõõtu võtta Jõelähtme Golfiakadeemia pro Cristofer Hermaniga võistluses “Beat the pro in closest to the pin” ehk lähimale lipule. Korraldajad tänavad kõiki osavõtjaid, sest ületati eelmise aasta tulemus ja kokku koguti üle 1400 €. See summa läheb EGCC noorte võistluste ja treeningute toetuseks.

Kaptenite võistluse parimad

Kolmandat korda toimus Rain Uusküla eestvedamisel ka kaptenite võistlus, kus said osaleda kõik, kes on sel hooajal kapteni ametis või on eelnevatel hooaegadel nii EGCC kui mujal golfiklubides seda ametit pidanud. Kolmandaks tuli 2013–2016 ametis olnud ja praegu EGCC väljaku komitee juhi ametit pidav Urmas Isok 33 punktiga. Teiseks tuli eelmise aasta võitja Heinu Klaas (kapten aastatel 2010–2013) 37 punktiga ja esikoht läks viimast aastat EGCC kaptenirollis olevale Rainile, kes sai kokku 38 punkti.

Teistele osalejatele olid kaptenid valmis pannud järgmised võistlused:

Lähim lipule teise löögiga 4. rajal (Rain Uusküla, EGCC)
Danielle Truusa, 3,35 m
Peep Pira, 2,21 m

Lähim lipule 5. rajal (Toomas Teekel, White Beach Golf)
Katre Kõvask, 6,86 m
Andreas Robin Pukspuu 1,38 m

Lähim lipule 8. rajal (Urmas Isok, EGCC)
Lill Kangust, 3,05 m
Ülo Polli, 4,22 m

Birdie või parem 11. rajal (Jüri Reitsakas, EGCC)
Lauri Kiviloo, birdie

Pikim drive fairway‘l 15. rajal (Joel Rothberg, Niitvälja Golfiklubi)
Danielle Truusa
Viljar Jorro

Lähim lipule 17. rajal (Heinu Klaas, EGCC)
Eve Pärnsalu, 4,08 m
Väino Valts, 4,22 m

Viktoriin (Toomas Abner, EGCC)
Taavi Truusa laudkond, 16 punkti

Võistlusklasse oli kokku viis ning vastavalt händikäpile mängiti kas HCP-löögimängu või punktimängu.

Klass A
1. Peep Pira, 67 lööki
2. Lauri Kiviloo, 69 lööki
3. Taavi Truusa, 70 lööki

Klass B
1. Joel Adul, 63 lööki
2. Tõnu Kõva, 65 lööki
3. Jüri Teemant, 66 lööki

Klass C
1. Lill Kangust, 63 lööki
2. Katre Kõvask, 68 lööki
3. Kristi Õng, 70 lööki

Klass D
1. Mart Seidelberg, 45 punkti
2. Richard Veltri, 42 punkti
3. Jüri Kalda, 39 punkti

Klass E
1. Linda Kahro, 43 punkti
2. Sirje Aaviksoo, 41 punkti
3. Piia Sandla, 39 punkti

Täname kõiki osalejaid, toetajaid ja kapteneid ning palju õnne võitjatele!

Vaata ka:

Captain’s Challenge 2023: kaptenite finaal

Arvestades käesoleva võistluse tulemusi ning EGCC ja Niitvälja kaptenite finaalvõistluse mänguvormi paneb EGCC kapten Rain Uusküla kokku kaptenite finaalivõistluse võistkonna, mis toimub sel aastal Estonian Golf & Country Clubis, reedel, 15. septembril 2023. Kapteni võistkonda kuulub iga võistlusklassi kaks parimat ja üks kapteni valik. Kaptenite finaalis saab võistelda ainult oma koduklubi eest. Finaali formaatideks on match-play ja foursome ning osaleda saavad mängijad alates 18. eluaastast.

Mängija peab kinnitama oma osalemise EGCC ja Niitvälja kaptenite finaalvõistlusel kolme tööpäeva jooksul pärast Captain’s Challenge’i autasustamist. Kui mängija ei saa osaleda EGCC kapteni võistkonnas, tehakse ettepanek võistlusklassi paremuselt järgmisele mängijale. Kapten kinnitab EGCC ja Niitvälja Golfklubi kaptenite võistluse meeskonna hiljemalt 1. augustil 2023.

Pärast võistlust kostitavad mõlema klubi kaptenid oma võistkondi ühes väga heas Tallinna restoranis.