2023. aasta alguses ilmavalgust näinud Jõelähtme Golfiakadeemia on teinud vägeva stardi. Akadeemia juht Peter Holmberg vaatab töisele kevadele tagasi ja annab aimu uuendustest, mis lähinädalatel mängijateni jõuavad.

“Kui ma jaanuaris akadeemiaga alustasin, oli mul üks treener ja mitte just ülemäära palju informatsiooni laste ja täiskasvanute kohta, kes eelmisel aastal Jõelähtmes trennis käisid. Kuigi see tähendas veidike detektiivitööd ja statistikas tuhnimist, panin paberile esialgse plaani. Vajasime treeninguid 16 lapsele, kellest enamik olid nn eliitmängijad, ja 32 täiskasvanule. Ehk kahte gruppi lastele ja noortele ning nelja täiskasvanutele. Ei pea mainima, et need numbrid polnud just paljutõotavad.

Juuni alguseks on meie laste- ja noortegruppide arv kasvanud seitsmeni ja peagi avame kümnenda grupi täiskasvanutele. 16 lapsest on saanud 62 ja 32 täiskasvanust pea 70. Iga uus grupp on täitunud ligikaudu viie päevaga, mistõttu on tõenäoline, et jätkame kasvamist veelgi. Lisaks on meil tänaseks olnud rohkem Green Cardi kursustel osalejaid kui eelmisel aastal samal ajal.

Siinkohal soovin avaldada tunnustust meie treeneritele ja abitreeneritele, kes iga päev teevad suurepärast tööd, mis on aidanud akadeemial sellise tempoga kasvada. Rein Auväärti fookus on golfidemodel ja privaatsetel Green Cardi kursustel. Cristofer Herman ja Maxime Chardon hoolitsevad täiskasvanute ja eliitmängijate treeningute käekäigu eest. Egeti Liiva hoole all on lastetrennid ja talle on suureks abiks nii treener Oliver Treufeldt kui abitreenerid Sander Koskinen ja Nicky Zoe Lautre. Mainimata ei saa jätta ka Rootsi juuniorite rahvuskoondise golfitreenerit Martin Olssoni, kes aitab meil jõuda järgmisele tasemele. Tänu pühendunud tiimile on akadeemiale laotud tugev vundament. Meil on siht silme ees, kuhu soovime koos liikuda, ja ees ootab suur tulevik.

Akadeemia juhina pean vahel tõdema, et ühekorraga on töös mitmeid olulisi asju. Mistõttu vahel ei jää muud üle, kui naeratada ja mõelda sellele, et vähemalt ei pea ma käed rüpes istuma. Me kõik püüame iga päev anda endast parima, kuid mahukate tööpäevade tõttu võib vahel juhtuda, et vastus e-kirjaga viibib päeva või paar. Selleks, et suhtlemine ja trennide haldus veelgi paremini sujuks, liitusime hiljuti Sportlyzeriga.

Taanist on EGCC poole tee uus harjutuspallide maksesüsteem, mis suhtleb mängijatega eesti, inglise, soome, vene ja paljudes teistes keeltes. Kõike saab hallata äpi kaudu, mis on samuti tõlgitud eesti keelde.

Lähimängu harjutusväljaku bunkrid korrastatakse ja väljaku ümbrus saab värskema väljanägemiseRange’il lisame 50 meetri ja 100 meetri vahele lipupositsioone, et oleks parem wedge’ilööke treenida, ja draivilöökide koridori, kus saab erinevate nurkade alt avalööke harjutada.

Tunnustatud ja spetsiaalselt EGCC jaoks kohandatud golfiõppe programmid “Plan 36” ja “Game of 6” lähevad ka peagi Stone Course’il käiku ning annavad programmis osalejatele võimaluse lihvida väljakul oma mängustrateegiat.

Akadeemiamaja puhketuba on jätkuvalt avatud nii trenniskäijatele kui teistele golfaritele, kes vajavad enne või pärast mängu väikest hingetõmbepausi. Aga oodatud on ka lapsevanemad, kes saavad end tugitoolides mugavalt sisse seada, kuni laps trenni teeb. Akadeemiamaja ja Driving Range’i uuendamine jätkub läbi suve ja üsna pea saame veel põrutavaid uudiseid jagada.

Kokkuvõtteks on mul hea meel, et asjad ei lähe alati plaani järgi ning saame golfitrennidega klubi arengule kaasa aidata. Ainuke “positiivne murekoht” on selles, et oleme oma numbritega jõudnud 2024. aasta augustisse …

We want as many as possible to get the best possible activity and stay in golf as long as possible.

Elagu EGCC!”

Peter Holmberg,
Jõelähtme Golfiakadeemia juht