Neljapäeval, 20. juunil kell 12 leiab Jõelähtmes aset erakordne sündmus – KOOS galerii avab koos Estonian Golf & Country Clubiga Eesti esimese alalise skulptuuride väligalerii. Eesmärk on luua fundamentaalne platvorm skulptoritele mastaapsete teoste esitlemiseks ja tutvustamiseks ning tuua väliskulptuur fookusesse talle omases keskkonnas.

“Käesoleval sajandil on Eesti suuremõõtmeline väliskulptuur ja materjalikunst arenenud paljuski tänu protsendikunstile ja tellimustöödele. Skulptuuripargiks kujundatud väliruum loob eeldused, et materjalikunst saab ennast vabalt väljendada ja vaatleja sundimatult suhestuda. Golfiklubi loodusmaastik loob selleks ka ideaalsed võimalused,” selgitas KOOS galerii asutaja ja väligalerii kuraator Kristina Uusküla.

Maailmas leidub mitmeid golfiklubisid, kus golfikunst kohtub materjalikunstiga. European Tour Destinationsi nimekirja kuuluv Terre Blanche Golf Resort Prantsusmaal ja The Hills Golf Club Uus-Meremaal on vaid mõned näited, kuidas väligalerii rikastab golfiklubi kui keskkonda ning pakub mitmekesisemat mängukeskkonda nii kohalikule kui ka rahvusvahelisele golfi- ja kunstisõbrale.

“EGCC on oma tegemistes alati pidanud silmas seda, et meie juures oleks inimesel hea olla. Klintrannikule rajatud klubihoone ümbruses saavad nüüd erilisel viisil kokku imetabaselt kaunis loodus ja inimese loodu. Meil on väga hea meel, et on veel üks rõõmustav põhjus Jõelähtmesse tulla,” sõnas AS EGCC juhatuse esimees Hanno Kross.

Avakollektsioonis esitletakse Oliver Soometsa, Kalle Pruudeni, Argo Männiku, Nils Hinti, Evelyne Brader-Franki ja teiste KOOS galerii kunstnike teoseid.

Pane end avaüritusele kirja hiljemalt 17. juunil

Skulptuuride väligalerii pidulikule avaüritusele saad registreerida kuni 17. juunini (k.a) e-posti aadressil info@koosgallery.com.

KOOS galeriiga saad tutvust teha: koosgallery.com

Fotokollaažid: Kristina Uusküla