Juunis algas Estonian Golf & Country Clubis uue harjutusgriini ehitus, millest räägib lähemalt AS EGCC juhatuse esimees Hanno Kross.

“2024. aasta suurim silmaga nähtav muutus ja investeering on Estonian Golf & Country Clubi uue harjutusgriini rajamine klubihoone ja Driving Range’i vahelisele alale, kus asus laste mänguväljak. Põhjuseid ei pea kaugelt otsima. Alal ei olnud kastmissüsteemi, jalakäijatel puudus liikumisrada harjutusväljakute ja klubihoone vahel ning klubihoone ümbruse murukvaliteet on olnud ebaühtlane. Tegemist on alaga, mis on alates EGCC loomisest olnud pidevalt küll kõigil silme all, aga siiski jäänud justkui plaanidest kõrvale.

Mulle isiklikult on see ala olnud pinnuks silmas aastaid. Tulen tööle ja jälle vaatan, et see koht ei ole väärikas, mida me soovime esimesena külastajatele ja liikmetele näidata. Investeering on suur – ligemale 100 000 eurot. Eelnevate aastate kohalikul ja rahvusvahelisel tasandil toimunud kriisid ei ole varem andnud julgust sellist „nice-to-have“ asja ette võtta. Oleme täna kindlamatel jalgadel kui kunagi varem, sest investeerisime olulistesse valdkondadesse 2022. ja 2023. aastal. Aeg on küps, et anda võimalus uueks kokkusaamiskohaks.

Siinkohal soovin isiklikult tänada meie uut kaptenit Jaen Uussalu, kes 2023. aasta lõpus tõstatas teema taas üles teadmata, et juba 2018. aastal olime meie väljaku arhitekti Lassi Pekka Tilanderiga uue harjutusgriini kohta mõtteid vahetanud. Tänu Jaeni julgusele see (tema jaoks uus) projekt taas päevakorrale tuua, sai idee paberile ja nüüd jõuab paberist reaalsuseks.

Griinile paigaldame 10 sprinklerit, pindala on ligikaudu 715 ruutmeetrit. Kui ehitustööd on tehtud, külvame harjutusgriinile muru, kuid täpset kuupäeva, millal saab esimesed putid teha saab, me täna välja hõikama ei hakka. Kiirustada ei ole plaanis. Teeme griini valmis korralikult ja kvaliteetseima muruga. Loodetavasti märkate iga külaskäiguga, kuidas asjad edenevad.”