Fotod: Maret Bormeister

NB! Sea Course on alates 17. oktoobrist selleks hooajaks suletud!

Käes on aeg, mil väljakud võivad hommikuti olla härmas ja mänguajad võivad seetõttu lükkuda hilisemaks. Ega midagi pole teha, ka meile valmistavad need hommikud kerget meelehärmi, sest kõik vajalikud tööd ja tegemised peavad ootama.

Kui väljakud on hommikuti härmas, paneme Sea Course’i esimesele ja kümnendale ning Stone Course’i esimesele tiile sildid “Väljak on suletud / Course is closed”. Kui need sildid on väljas, PALUN ÄRA ALUSTA MÄNGIMIST! Meie greenkeepingu meeskond jälgib hoolikalt olukorda. Kohe kui väljak on sulanud, anname info edasi Caddiemasterile, kes eemaldab keelavad sildid ja lubab mängijad väljakule. Suletud on ka harjutusväljaku putting greenid ja Driving Range’il on lubatud lüüa vaid tehismurumattidelt.

Oleme aastatega märganud, et hoolimata keelavatest siltidest otsustavad mõned mängijad siiski väljakule minna. Vaade klubihoone rõdult või klintrannikult Sea Course’ile ei näita kogu väljaku olukorda. Tihti sulab just 9., 10. ja 18. griinil härmatis esimesena, kuid mere ääres võivad griinid täiesti külmunud olla.

Kui sa broneerid tiiaegu ja pole kindel, milline võiks ilm Jõelähtmes sinu soovitud mänguajal olla, siis soovitame mängimiseks valida Stone Course’i. See väljak on päikesele rohkem avatud ja vähem puude varjus, mistõttu on härmatise tekke tõenäosus väiksem.

Külmunud griinidel mängimine toob kaasa tõsised kahjustused. Siin vähem kui kaheminutilises ingliskeelses videos antakse tagajärgedest täpsem ülevaade: Fore The Golfer: Frost Delays and Turfgrass Health

Seega, ole kannatlik ja mõistev, kui su tiiaeg lükkub ootamatu härmatise või külmakraadide tõttu edasi. Nii hoiame väljakute tervist ja saame kevadele vastu minna väiksemate kahjustustega.