Esmaspäeval, 4. septembril toimus EGCC 55+ sarja kuues etapp, mis ühtlasi oli hooaja viimane. Võistlus kulges päikesepaistelistel Sea Course’i radadel ja sel korral oli mänguvormiks HCP-löögimäng. Toimusid ka mitmed traditsioonilised erivõistlused ja vahetult enne auhinnatseremooniat ka Heinu Klaasi eestvedamisel meeleolukas viktoriin. Rikkaliku auhinnalaua eest hoolitsesid peatoetaja Meukow ja osalejad.

Enne kui kogu sarja võitjateni jõuame, toome välja kuuenda etapi võitjad:

Naised 55+
1. Eha Luite, 68 lööki
2. Kersti Klaas, 69 lööki
3. Edith Alliksoo, 70 lööki

Mehed 55+
1. Meelis Simulant, 68 lööki
2. Heinu Klaas, 69 lööki
3. Aare Piirsoo, 70 lööki

Mehed 65+
1. Väino Valts, 69 lööki
2. Arvo Tammik, 69 lööki
3. Vello Kahro, 70 lööki

Hooaja võitjad

55+ võistlussarja hooaja kokkuvõtte osas tuleb meil endale pähe tuhka raputada. Viimasel etapil autasustati mängijaid, kes olid kuuest etapist koosneva sarja parimad arvestades nelja parimat etappi. Samas oli kehtivas ja ka hooaja alguses kõikidele seenioridele saadetud juhendis selgelt kirjas, et hooaja kokkuvõttes arvestatakse nelja parimat tulemust, mille hulgas on ka finaal. Ehk selle reegli alusel said kõik, kes finaalis ei osalenud, finaali eest null punkti ning kokkuvõttes arvestati kolme ülejäänud parimat tulemust. Kuna GolfBox sellist formaati automaatselt ei suuda arvestada, siis tuli teha käsitööd ning siinkohal avalikustame 2023. hooaja lõplikud edetabelid ja võitjad.

Naiste 55+ võitja: Marina Kruger

Naiste 55+ klass: Kersti Klaas 3. koht, Marina Kruger 1. koht ja Edith Allikssoo 2. koht

Naiste 55+ võistlusklassis sai kahepunktilise eduga esikoha Marina Kruger, kes kogus finaaletapilt 16 punkti ja hooaja kokkuvõttes 96 punkti. Marinale tõid võidu eelkõige hooaja keskel kolmandal ja neljandal etapil teenitud maksimumpunktid ning tugev esitus finaalis. Teise koha teenis 94 punktiga Edith Alliksoo ning kolmanda koha sai 78 punkti kogunud Kersti Klaas.

Meeste 55+ võitja: Heinu Klaas

Meeste 55+ klassi võitja Heinu Klaas

Meeste 55+ klassis tuli hooaja kokkuvõttes võitjaks Heinu Klaas, kes finaaletapilt teenis teise koha punktid ja sai kokku 94 punkti. Kolm punkti vähem ja teise koha edetabelis sai Meelis Simulant, kes võitis finaaletapi. Esialgu parimaks meheks välja kuulutatud Uljas Loos tuli hooaja kokkuvõttes kolmandaks, kuna ebaõnnestus finaaletapil ja sai vaid 9 punkti. Uljas sai hooajal kokku 87 punkti.

Meeste 65+ võitja: Edgar Kruger

Meeste 65+ klass: Leho Alliksoo 2. koht, Edgar Kruger 1. koht

Lisaks Uljas Loosile, kes sai võidukõnet pidada, aga ei võitnud sarja, oli sama saatus ka Leho Alliksool. Arvestades juhendit ja asjaolu, et finaaletapp oli üks neljast etapist, mis läks arvesse, tuli sarjas võitjaks Edgar Kruger kokku 86 punktiga. Leho Alliksoo teenis finaaletapilt 9 punkti ja jäi kokkuvõttes 81 punktiga teiseks. Kolmas oli hooajal stabiilselt mänginud Väino Valts, kes võitis finaaletapi ja sai kokkuvõttes 79 punktiga kolmanda koha.

Väino mängis terve hooaja hästi, kuid ka temal tuli mõru pill alla neelata. Esimesel etapil oli ta ennast registreerinud 64-aastasena vanemasse 65+ võistlusklassi. Mees mängis küll hästi, kuid seeniorite sarja võistlustoimkond ei saanud teha muud otsust, kui annulleerida esimesel etapil teenitud punktid. Kindlasti väärinuks ka Väino hooaja eest suuremat tunnustust, kuid reeglid ja juhend on kõigile sama ja sellepärast me juhendeid teemegi, et saaksime võrdsetel alustel üksteisega võrrelda.

Klubi vabandab südamest kõikide ees, keda auhindade ja kohtade ümbermängimine puudutas. Selliseid vigu ei tohiks Estonian Golf & Country Clubis esineda, eriti arvestades, et oleme olnud kaaskorraldajateks seitsmel Euroopa meistrivõistlusel ja kahel World Cup Qualifieri võistlusel, rääkimata lugematutest Eesti meistrivõistlustest ja muudest suurvõistlustest.

Selleaastase 55+ tuuri hooaja kokkuvõtte segadusest oleme kõik õppinud, nii vabatahtlikest seenioritest koosnev võistluskomitee kui EGCC palgalised töötajad, kelle töö on võistluste sujuv läbiviimine ja klubiliikmete rahulolu. Järgmise aasta 55+ sarja võistlusjuhend, etapid ja formaadid selguvad kindlasti juba sel aastal. Kõik mõtted ja ideed on teretulnud, sest tegemist on EGCC kõige populaarsema võistlussarjaga, mis iga aastaga aina kasvab.

Ilusat hooaja lõppu: Eestis saab mängida veel mitmeid häid nädalaid!

Täname peatoetajat Meukowit ja kõiki osalejaid!