Foto: USGA

Augusti teisel nädalal toimub suur töö Stone Course’i griinidega. Griine aereeritakse selliselt, et osa vanast materjalist eemaldatakse augustamise teel ja asendatakse uue liivaga. Praegu on ka ideaalsed ilmad, et griinid saaksid kahe nädala jooksul kenasti taastuda. See töö loob hea vundamendi, et hilissügisel ja varakevadel ootaksid meid ees väga head griinid.

Paljudel võib tekkida küsimus, et miks seda suurt tööd tehakse just siis, kui Estonian Junior Openi raames on meie Sea Course pool päeva kinni. Sellel on mitu põhjust:

  • Töö oli algselt planeeritud juuli algusesse, aga põua tõttu ei saanud seda enne augustit ette võtta.
  • Hilisema aja tõttu ei oleks Stone Course’i griinid klubi löögimängu meistrivõistlusteks täies mahus taastunud.
  • Augusti teine nädal ehk vahetult pärast löögimängu meistrivõistluseid on aereerimise jaoks ainuke sobiv periood. Vaid nii jõuavad griinid taastuda septembri alguses mängitava Throphy jaoks, mida mängime kahel väljakul.
  • August on suurepärane aeg murukasvatamiseks. Suvel taastuvad griinid kaks korda kiiremini kui sügisel, mil Stone Course’il on niikuinii palju mänguringe. Kui lund ei ole, saab Stone’il mängida talv läbi.

Vabandame ebamugavuste pärast nende mänguõigusega mängijate ees, kes Sea Course’il nädala keskel mänguaegu ei leia. Stone Course on avatud, aga griinidel peab arvestama, et aereerimine on pooleli, või kui augud on tehtud, siis on need tugevalt liivatatud. Sea Course’il jagub Junior Openi ajal (8.–10.08) õhtuseid tiiaegu, nädalavahetusel on päev läbi piisavalt tiiaegu. 

Stone Course’i mänguõigusega mängijatel on võimalus järgmisel nädalal mängida mõned ringid Sea Course’il. Ülejärgmisel nädalal on juba griinid taastunud selliselt, et on täiesti normaalne mängida, kuigi aereerimise jäljed on kindlasti veel näha.

Pea igal aastal oleme saanud Stone Course’i avada kaks-kolm nädalalt enne teisi Eesti golfiväljakuid. Paraku ei ole me Stone Course’i griine viimastel aastatel saanud aereerida. Seetõttu oleme kindlad, et esiteks oli see viimane hetk, et see ülivajalik töö ette võtta. Teiseks on oluline nii sügisel kui varakevade esimestel mänguringil pakkuda Stone Course’il väga head kvaliteeti.

Teeme väljakul töid ikka selle nimel, et pikaajaliselt oleksid kõik meie klubiliikmed rahul. Mõnikord tuleb lühiajaliselt ohverdada mõned päevad, et pikaajalisi eesmärke täita.

Hanno Kross
AS EGCC juhatuse esimees