21. juunil lõõskas Jõelähtmes päike ja sooja oli pea kolmkümmend kraadi. Igati sobiv ilm suve esimeseks päevaks ja 58 vaprale golfimängijale 42-rajaliseks golfimaratoniks. Ligi 11-tunnisel võistlusel läbiti Sea Course’il 18 rada ja Stone Course’il 9 + 9 + 6 rada. Kui löögid ja punktid olid kokku loetud, sai selgeks, et päris kõigi jaoks pole õhtu veel läbi.

Nimelt mängisid kolm meest 169 raja pariga võistlusel välja võrdse tulemuse +10 ja see tähendas, et üldvõitja pidi otsustama playoff. Tunnustame siinkohal kolmandaks tulnud Kristjan Kalevistet, kes andis loobumisvõidu, kuna pidi kiirustama järgmisele üritusele. Ja küllap olid kohalviibijad ka natuke rõõmsad, et vastamisi läksid vaid kaks kanget, sest päev oli pehmelt öeldes olnud piisavalt pikk.

Pealtvaatajate reipa kaasaelamise saatel leidis playoff aset Sea Course’i kümnendal rajal ja karika eest võtsid 43. korda avalöögiks kepid kätte Niitvälja Golfiklubi kapten Joel Rothberg ja klubikaaslane Mart Maidessoo. Kahel esimesel lisarajal mängiti välja üsna tasavägised parid, kuid kolmandal lisarajal sai otsustavaks Joeli griinile löödud avalöök ja võimalus lõpetada võistlus birdie‘ga. Publik hoidis hinge kinni, kuid üürgava linnulaulu saatel veeres pall august napilt mööda. Protokolli läks kirja Joeli par Mardi bogey vastu ja oligi aeg suunduda klubimajja.

Peatoetaja Jõelähtme Da Vinci Golfirestoran oli katnud peolaua grillihõrgutiste ja muu hea-paremaga. Lookas auhinnalaua eest täname Biodermat ning Da Vinci häid sõpru Eestist, Itaaliast ja Prantsusmaalt:

Kõik osalejaid said lisaks individuaalsele arvestusele osaleda ka võistkondlikult. Kolmeliikmeliselt tiimilt läks igal rajal arvesse kahe parema liikme punktimängu tulemus:

1. Toomas Raude, Lembit Veelmaa, Markus Mandala
2. Kristjan Mesipuu, Rain Kass, Katti Järvsoo
3. Elizaveta Sofia Reemet, Roosi Ristal, Gert Tiivas

Võistlusklasside esikolmikuid ootasid eridisainiga medalid ja üldvõitjaid EGCC Golf Marathoni rändkarikas. Auhinnatseremoonia avakõnes tegi EGCC kapten ja Da Vinci tegevjuht Rain Uusküla põgusa tagasivaate golfimaratoni ajalukku ja meenutas teekonda, kuidas hõbedane karikas antiigiärist golfikülla jõudis. Olgu mainitud, et väärikad kingitused said ka erivõistluse võitjad ja need, kellele sel õhtul naeratas loosiõnn.

ÜLDVÕITJAD: Joel Rothberg ja Elizaveta Sofia Reemet

Mehed HCPI …–15,0
1. Viljar Jorro
2. Väino Valts
3. Kristjan Kaleviste

Naised HCPI …–15,0
1. Anneli Esken
2. Danielle Truusa
3. Elizaveta Sofia Reemet

Mehed HCPI 15,1–36,0
1. Avo Raigla
2. Markus Mandala
3. Max Sebastian Segerkrantz

Naised HCPI 15,1–36,0
1. Saskia Greta Tiivas
2. Katti Järvsoo
3. Roosi Ristal

Palju õnne võitjatele ja suur tänu kõikidele osalejatele!

Vaata lähemalt: