Maxime Chardon

Maikuus liitus Jõelähtme Golfiakadeemia meeskonnaga PGA Pro Maxime Chardon. Mees on üle 16 aasta leiba teeninud golfitreeneri ja golfiväljaku juhatajana muu hulgas Šveitsis, Ekvatoriaal-Guineas ja Eesti väljakutest Rae Golfis. Estonian Golf & Country Clubi liikmetele, aga ka kõikidele teistele golfimängijatele on Maxime’il tunniplaanis eratunnid, golfikliinikud ja golfilaagrid, kuid enne saame lähemalt tuttavaks.

Spordivaimu au sees hoidvast perest pärit Maxime sattus golfiväljakule 6-aastasena vanaisa käekõrval. Ühised hetked jäid väikesele golfihuvilisele nii südamesse, et vanaisa mälestuseks astus ta golfiakadeemia ridadesse. Pole ka imestada, et selline tee sai valitud, sest näiteks Maxime’i ema koordineerib Prantsusmaal noorte golfitalentide leidmist ja arendamist. Kodust sai Maxime kaasa tubli annuse spordimehelikkust, ausust, tagasihoidlikkust ja põhimõttekindlust.

Üsna loomulikult kulges Maxime’i töökarjäär rohelistel radadel. Lisaks golfitreeneri ja golfiväljaku juhataja ametile on ta treeninud näiteks Ekvatoriaal-Guinea rahvuskoondist. See Kesk-Aafrika riik mängis oma rolli ka saatuslikus kohtumises eestlannaga, kellega mõne aja pärast Eestisse kodu rajati.

Eestis täitus Maxime’il unistus olla päris oma golfiväljaku peremees. Maarjamaa karmi kliima eripärasid teades ei saa pahaks panna, et tegemist on … sisegolfikeskusega. Kohalikele nii oma golfikuningriigis kui teistel väljakul golfiõpetust jagades on Maxime tähele pannud, et eestlased kipuvad vähem tähelepanu pöörama mängustrateegiale ja püüdlevad aina pikemate löökide poole. Ometi on golfis oluline nii löögi planeerimine kui löögi täpsus. Ja mängu ilu nautimisele on veel ka pikk tee minna, kuigi kärsitus ja rahulolematus on laialt levinud ka mujal riikides.

Sea ja Stone Course on muidugi Maxime’ile tuttavad, aga mitte just üleliia. Põnevusega ootab ta neid hetki koos meie mängijatega, et iga raja eripäraga sõbraks saada. “Igal väljakul on oma lugu. Jõelähtmes meeldib mulle just see, et siin on olemas justkui ideaalne kombinatsioon park-tüüpi väljakust, mere äärde rajatud väljakust ja links-väljakust,” räägib Maxime.

Kuidas on aga lood eesti keelega? Maxime saab eesti keelest küll aru, aga keeleõppega on siiski vaja veel vaeva näha, mistõttu eelistab ta golfitunde läbi viia inglise keeles. Kes soovib, saab Maxime’iga oma prantsuse keelt harjutada, sest see on ta emakeel.

Oma treeningutel püüab ta eelkõige leida üles treenitava tugevused. “Iga inimene hoiab golfikeppi just talle ainuomaselt, mistõttu on tähtis aidata tööd teha nende eeldustega, mis just sel inimesel on,” selgitab Maxime. “Kui mängija soovib saada paremat tulemust, siis vaatamegi, kus ta punkte kaotab. Kuni 16 händikäpiga mängijale on tarvis treenida löögitehnikat, lähimängu ja stabiilsust. 45–27 händikäpiga mängija peab rohkem veetma aega väljakul. Alustajad vajavad golfitehnika põhitõdede kordamist,” käib ta üle tähelepanekud, mis tal lugematutest eratundidest silma on hakanud. Treeningule tulijatel soovitab ta hoida meeled avatuna, et jõuda ühiselt nägemuseni, kuhupoole arenguteel sammuma hakata.

Vabal ajal paelub Maxime’i kiirus, mis on paaril korral mehe ka haiglaseinte vahele viinud. “Kardid, ATV, motokross, enduro mootorratas …,” loetleb Maxime üles oma nelja- ja kaherattalised lemmikud.

Maxime’ile on usaldatud Jõelähtme Golfiakadeemias alustajate grupitreeningud ja eratunnid. Alates 25. maist saavad kuni 36 HCPI-ga mängijad Maxime’iga ka veidi põhjalikumale golfitreeningule minna. “Play with a Pro” toimub Stone Course’il igal teisipäeval ja neljapäeval kella 13–15.30 ning eesmärk on aidata kaasa mängustrateegia planeerimisele väljakul.

Korraga saab “Play with a Pro” treeningust osa võtta kuni kaks inimest ja aegu registreerida saab Maxime’i telefonil +372 5810 7909. Stone Course’i ja Sea + Stone Course’i mänguõigusega osaleja tasu on 75 € (Makselink 75 €) ja mänguõiguseta külalise tasu 124 € (Makselink 124 €).