2023. aasta 55+ sarja I etapi parimad:
Heinu Klaas punktimängus ja löögimängus, Monica Pihlak löögimängus ning Väino Valts punktimängus

Aprilli viimasel esmaspäeval alustas uut hooaega EGCC kõige populaarsem sari, kus stardis on mängijad, kellel elukogemust vähemalt 55 aastat. Hooaja esimene etapp Stone Course’il tõi ootuspäraselt väga häid tulemusi. Selleks, et võita, tuli lüüa tublisti üle 40 punkti. Ka puhtas löögimängus mängisid parimad seeniorid vaid kaks üle raja pari!

Naiste 55+ parimad

Naiste arvestuses võitis põhivõistlusena mängitud punktimängu Hiie Nõmmela 43 punktiga. Naiste parima löögimängu tulemuse tegi 81 löögiga Monica Pihlak, kes sai punktimängus 41 punktiga teise koha. Kolmanda koha sai kõrgema HCPI-ga Kersti Klaas, kes tegi sama tulemuse ehk 41 punkti. Nimelt saab protokollis sarja etappidel kõrgema koha mängija, kellel on võistluspäeval madalam HCPI.

Meeste 55+ parimad

Meeste 55+ klassis võttis võidu Heinu Klaas 43 punktiga, kes mängis klubitiidelt ja saavutas ühtlasi ka meeste parima löögimängu tulemuse 74 löögiga. Oma võidukõnes rõhutas Heinu talvel tehtud suurt tööd, mis andis arengule olulise osa ja hooaja avavõistluse võidu EGCC seeniorite tuuril. Kas sellest võis välja lugeda ka “heinulikku” irooniat, jäi igaühe enda otsustada. Igal juhul suurepärane mäng, mida EGCC kapteni ametit aastatel 2010–2013 pidanud mees ikka vähemalt korra aastas klubikaaslastele demonstreerib. Teise koha 55+ klassis sai Heikki Tõugu 39 punktiga ja kolmanda Uljas Loos samuti 39 punktiga.

Meeste 65+ parimad

65+ klassis tegi elu parima võistlusringi Väino Valts ja võttis sellega punktimängu klassi võidu 45 punktiga! Väino puhta löögimängu tulemus oli 77, mis on ka eraldi märkimisväärt. 65+ klass mängis Stone Course’il eest tiidelt. 

Siit algas ka autasustamisel väike segadus allakirjutanu poolt, kus automaatselt tõusis käsi auhinnaga, et ulatada see parima löögimängu tulemuse 65+ klassis teinud Väino Valtsile. Tõde oli hoopis see, et selles klassis tegi vähim lööke Vello Kahro, kes mängis 74 lööki ja punktimängus sai neljanda koha 39 punktiga. Kogu segaduse põhjustas fakt, et golf teeb nooreks! Ei oskaks peale vaadates küll enamikele golfimängijatele öelda, et nad on kümme aastat vanemad! Tänu sõbralikele märkustele said auhinnad jagatud parimate löögimängude eest ikka õigetele inimestele ja õiges vanuseklassis.

65+ klassis saavutas teise koha Pekka Bergqvist 40 punktiga ning EGCC kapteni ametit aastatel 2005–2009 pidanud Toomas Abner, kes kogus samuti 40 punkti.

Erivõistluste parimad

Lisaks põhivõistlustele toimusid ka erivõistlused nii pikima avalöögi kui lähimale lipule soorituse eest. Märkimisväärseimateks olid avalöögiga Alar Palmari 74 sentimeetri kaugusel löödud pall kolmandal rajal ja Tõnis Segerkrantzi avalöök Stone Course’i üheksandal rajal, mille märgistust ära tuues väga kaugele griinist jalutama ei pidanud.

Hooaja avavõistluse auhinnad tõi kaasvõistlejatele võistluse põhikorraldaja Toomas Tammemäe.

Lisaks said parimad, nagu ikka, Meukowi suurepäraseid maitseid koju viia.

Klubi tänab hooaja ettevalmistuse eest 55+ sarja vabatahtlikke võistluskomitees kooseisus Toomas Tammemäe, Jaan Oruaas, Edith Alliksoo ja Kersti Klaas. Soovime kõikidele ilusat uut võistlushooaega golfis ning loodetavasti tuleb aasta jooksul kõikidel vähemalt üks korda ka elu parim mänguring!

how_to_reg Registreerimine

55+ sarja teine etapp toimub juba 8. mail ning sedakorda Sea Course’il. Loe võistluse juhendit ja pane end kirja:

Pilt ja tekst Hanno Krossilt, kes püüab järgmine kord enne auhindade üleandmist ka mängijate passi vaadata.