Rain Uusküla

Ongi vaikselt kätte jõudnud minu kapteniameti kolmas ja viimane aasta. Aeg läheb kiiresti, kuid teisalt on selle aja jooksul palju ka tehtud. Loodetavasti on ka ilmataat armuline ning kauaoodatud kevad peagi saabumas ka Maarjamaale, et saaksime hakata õues golfi mängima.

Väljaku kvaliteedi osas on minu ootused kõrged. Tundub, et eelmisel aastal alustatud koostöö Niitvälja greenkeeping’uga annab EGCC-le soovitud tulemuse. Loodan, et kevadel on nii väljak kui ka griinid head. Hetkel nähtu teeb rõõmu!

Palju on klubis muudatusi nii personalis, kui ka allinstitutsioonides. Loodetavasti saavad kõik plaanid ja strateegiad ka suurepäraselt teostatud. Kerge see pole, aga tsiteerides klassikuid “if there is a will, there is a way”.  Kui igal päeval tehakse südamest tööd, hoitakse kinni plaanidest ja kokkulepet strateegiatest, siis saab nautida ka tulemusi.

Enda jaoks olen seadnud selleks aastaks kaks suuremat prioriteeti.

1. Saavutussport ja sportlikud tulemused

Ronimine mäetippu ei ole kunagi kerge. Mäetipus on õhk hõre ja seal kaua olla ei saa. Tuleb vahepeal alla tulla, hinge tõmmata, taastuda, plaane teha, treenida ja alles siis mõelda uuesti tipuronimise peale. 2021. ja 2022. aastal oli Team EGCC Eesti klubidevahelistel meistrivõistlustel Eesti edukaim klubi. Kahe aasta peale kokku oleme võitnud kaheksast võimalikust kuldmedalist viis kulda ja kolm hõbedat. Praegu koostame plaane, et saavutada koduväljakul selle aasta augustis häid tulemusi.

2. Lastevõistlused

Ka minu üheksa-aastane poeg mängib aktiivselt golfi ja seetõttu olen tähele pannud, et meie klubis on seni jäänud laste osalusega võistlused tagaplaanile. Sel aastal on klubil plaanis käivitada kaks võistlussarja, kuhu on oodatud võistlema ka lapsed nii meie kui teistest golfiklubidest. Usun, et igas golfiklubis on töö lastega vajalik ja ega sellest enne aru ei saagi, kui oma laps mängima hakkab.

Kindlasti on plaanis lisada osadele klubivõistlustele võistlusklassid juunioritele, et veelgi rohkem noori saada võistlema. Oma lapse pealt vaadates võib öelda, et golf on kui kaotustega toimetuleku eksam, mis arendab inimest nii vaimselt, sotsiaalselt kui ka füüsiliselt. 

Igal juhul tuleb meile kõigile hea golfiaasta – saame nautida oma lemmikhobi koos golfisõprade ja pereliikmetega ning seda hea kvaliteediga golfiväljakul! Ja kui väljakud on lahti, on ka Jõelähtme Da Vinci Golfirestoran valmis külalisi vastu võtma.

Robert ja Rain Uusküla
Foto: Kadri Palta
Robert ja Rain Uusküla
Foto: Kadri Palta