Kirke Kotsar

Juba teist kuud on Estonian Golf & Country Clubi “võistkonnas” toimetanud Kirke Kotsar, kelle ülesandeks on tagada, et caddiemasterite töö sujuks, Pro Shopis oleks kõik golfimänguks vajalik olemas ja golfareid saadaks suurepärane teenindus alates klubimajja sisenedes kuni sealt lahkudes. “Minu suur soov on, et hooaja lõpuks tunneks nii uus alustaja, teiselt väljakult külastaja kui ka klubiliige, et meie juures on olemas täispakett Pro Shopi, sooja ja sõbraliku teeninduse ning väljaku näol, mille alusel julgeb ta meid soovitada ka oma lähikondlastele,” selgitas Kirke.

Pro Shopi kohta on rohkem uudiseid tulemas vahetult enne hooaja algust. Saladuskatet veidike kergitades kinnitab Kirke, et tulekul on golfarite seas hinnatud kaubamärgid, mille tooteid pole viimastel aastatel saanud Jõelähtmes näha olnud. “Olulisele kohale oleme seadnud ka logoriided ja logotooted, mida saab kas siis endale või tuttavatele mälestuseks kaasa osta,” rääkis ta.

Kirke ise peab end veel üsna roheliseks golfariks – esmakordselt jõudis ta 18 rada golfi mängida eelmisel aastal. “Võib öelda, et see oli üks uus ja õpetlik kogemus. Õpetlik just selle poolest, kuidas hoida enda mõtlemist neli tundi fookuses ja ebaõnnestudes mitte alla anda. Eks igal mängijal on peas mõte, kuidas teatud rada läbida võiks. Kui see mõte reaalsusega kokku ei lähe, siis on oluline säilitada fookus ning mitte lasta ühel ebaõnnestumisel tervet sooritust vussi keerata. Enesedistsipliin ja vigadest õppimine on vist need sõnad, millega see kogemus kokku võtta,” lisas Kirke, kes isiklikus plaanis ootab hooaja algust, et ka Jõelähtme väljakutel käsi valgeks saada. “Olles näinud neid imelisi vaateid, siis ootused on suured,” lausus ta.

Möödunud nädalatel on Kirkel enim silma jäänud see, kuidas uued kolleegid peavad lugu üksteisest ja tegemistest. “Pean ka mainima, et ajaloo hoidmine ja säilitamine on EGCC-s märkimisväärne. Kui sul on huvi korral tahtmine lugeda, mida näiteks 2008. aastal hooaja ettevalmistamise koosolekul räägiti, siis on see kõik paar kliki kaugusel.”

Kirke eelmised tööaastad kulgesid Rae Golfis, kus ta suurimate õnnestumiste hulka kuulus müügitöö efektiivsuse parandamine. “Olin juba enne Rae Golfi tööle asumist väga huvitatud müügist ja sellega seotud protsessidest. Raes sain neid oskusi oma moodi arendada ja kogemusi koguda. Selle entusiasmi ja kogemustepagasiga loodan ka Jõelähtmel väärtust luua,” lisas Kirke, kes sai ülevaate golfarite soovidest caddiemasterina karjääri alustades. “Teeninduse poolelt on Jõelähtmel lood juba väga hästi, kuid üritan caddiemasteritele rohkem abiks olla ning pakkuda neile paremaid võimalusi, mille kaudu ehk tõuseb ka teenindus uuele tasemele.”

Millisena aga näeb Kirke caddiemasteri rolli golfis? “Caddiemaster on üks olulisemaid inimesi klubimajas. Ta on teejuhiks alustajale, infopunktiks juba teadjale mängijale ja vahetuks emotsioonide vastuvõtjaks letis. Hooaeg on ju tempokas. Kogu virvarri keskel peab just caddiemaster olema see, kes peab iga hetk jääma vankumatuks ja pakkuma parimat teenindust. Kui tunned, et selline väljakutse pakuks sulle huvi, oled kiire mõtlemise ja maailmaparandaja suhtumisega, siis võta julgelt ühendust. Koolitame sinust meie uue caddiemasteri,” kutsub Kirke kõiki huvilisi ühendust võtma.

Positiivset energiat ammutab Kirke korralikult magatud kaheksast unetunnist ja positiivsetest töökaaslastest, kellega nalja visates päev märkamatult õhtusse jookseb. Kindlasti hoiab särtsu ja mõnusa hoo sees ka soov elada nii, et iga päev läheks asja ette. Lõõgastumiseks veedab Kirke aega looduses ja heaks vahelduseks on ka uute põnevate kohtade avastamine. “Peale selle võib mind näha ilmselt nina raamatus majandusalaseid teadmisi kogumas. Olen ka väga suur spordifänn, eriliselt elan kaasa laskesuusatamisele, rallile ja jalgpallile,” avaldab Kirke oma lemmikud.

Soovime Kirkele jaksu Pro Shopi käivitamisel ja teeninduse lipu kõrgel hoidmisel ning loodame, et peagi saab ta Sea ja Stone Course’iga tutvust teha.