Loodetavasti olete saanud natuke aega maha võtta ja nautida möödunud ilusaid suusailmu ning olla võimalikult palju õues. Meie jaoks on november ja detsember olnud akude laadimise kuud, kus vaatame tagasi ja veel rohkem edasi. Alla anda on hästi lihtne – viimased kaks-kolm aastat on olnud keerulised. Oleme nii ühiskonnana kui ka EGCC-s läinud ühest kriisist teise. Tahan tänada kõiki golfimängijaid, kes on jäänud truuks meie klubile ja väljakutele!

Lendasime tervisekriisist otse julgeolekukriisi, sealt edasi energia- ja inflatsioonikriisi, lisaks sinna veel meie griinide halb olukord pool golfihooaega. On isegi uus termin välja mõeldud viimaste aastate iseloomustamiseks – permakriis ehk permanentne kriis … Tekib tunne, et kas need takistused, mis elu ette seab, millalgi ka lõpevad? See on meie enda otsus, kas hüppame neist tõketest üle või lööme käega, anname alla ja kõnnime minema. Ei, EGCC pole rahul millegi vähemaga kui suurepärane ja seda just meie enda ja meie golfimängijate arvates!

2022 on olnud ülioluline aasta EGCC’le – muudatuste aasta. Alustasime koostööd Niitvälja väljakuhoolduse meeskonna ja selle juhi Kristel Mülle-Vaikuga. Olen kõrvalt vaadanud Niitvälja tehtud tööd ja arengut ning olen eriti rahul nende viimase viie aasta griinide kevadise kvaliteediga.

Esmakordselt Eestis teevad kaks golfiväljakut sellises mahus koostööd, kus jagatakse omavahel parimaid praktikaid nii detailselt. Meie väljakuhoolduse meeskond on juba alates septembrist palju õppinud, muutnud mitmeid protsesse ja kevadeks oleme valmis kindlasti paremini kui eelmisel aastal.

Selleks, et meie griinid vastaksid meie endi ootustele ja oleksid maailmatasemel, investeerime nii inimeste koolitustesse kui palkame lisajõudu. Finantsiliselt oleme EGCC’s heal järjel – oleme olnud kasumis isegi koroona-aastatel ja sel aastal tuleb meil ajaloo parim tulemus. Vaatame julgelt järgmisesse aastasse, eelarves oleme ette näinud ka juba nelja uue greenkeeper’i palkamise, hooldusmasinate oste kui muid olulisi investeeringuid, mida kindlasti juba mõnda on kevadel silmaga näha.

Selle aasta lõpuga lõppes meil leping Eesti Golfikooliga ja oleme otsustanud, et golfiõpet korraldame järgmisest aastast ise. Täname Eesti Golfikooli panuse eest meie klubi ja noorte arengusse! Järgmisel aastal alustab taas meie enda golfiakadeemia, mida tegime kuni aastani 2014 ise. Võtame teatepulga üle ja korraldame golfiõpet eelkõige meie klubi enda vajadustest ja soovidest lähtuvalt, et pikaajaliselt oleks meie noortel ja kõikidel teistel liikmetel võimalus jätkuvalt paremaks saada ja mängu veel rohkem nautida.

Oleme jõudnud EGCC’s punkti, kust on võimalik ainult edasi minna – vundament on laotud. Investeerime järgmisel aastal oluliselt tulevikku, sest see on ainuke paik, kus me oma edaspidise elu veedame. Estonian Golf & Country Club’i eesmärk on olla koht, kuhu on alati hea tulla nii oma sõprade kui perega või tutvuda sõbraga, keda sa veel kohanud ei ole.

Tänan veelkord kõiki, kes koos meiega seda teekonda käinud on. Kohtumiseni 2023. aasta esimestel päevadel läbi videosilla, kui loosime kahele õnnelikule tasuta mänguõigused.

Ilusaid ja tervislikke pühi!

Hanno Kross
AS EGCC juhatuse esimees