Jõuludele eelneval nädalavahetusel võitlesime väljakul aja, lume ja temperatuuriga. Jõudsime täpselt enne sulailmade tulekut eemaldada Sea Course’ilt ja puttamisalalt paksu lume, mis oleks sula ja miinuskraadide koostöös tekitanud griinidele väga ebameeldiva tihke jääkihi.  

Eelnevatel aastatel oleme pigem jätnud paksu lume griinidele, kuna oli aktsepteeritud arvamus, et lumi kaitseb taimi karmi talve eest. Oleme lund eemaldanud, aga seda pigem veebruaris-märtsis enne kevade tulekut.

Reaalsus, mis lume alt välja tuli nüüd detsembris, oli juba praegu väga üllatav. Vaatamata pikalt püsinud külmakraadidele olid paksu lumekihi all griinid täiesti sulanud ja pehmed – ideaalsed tingimused haiguste levikuks niiskuses. Maapind õhkab nii palju sooja ning paks lumekoht pigem ei lase maapinnale külma ligi. Ainukesed griinid, mis olid külmunud, olid mereäärsed 4., 15. ja 3., kus oli 20 cm paksune lumekiht ning läbi selle oli griin kaitstud.

Enamikel griinidel oli lume paksus pool meetrit, mõnel pool tuisanud enamgi. Kokku on EGCC’s 32 griini – Sea Course’il 18, Stone Course’il 9 ning 3 harjutusgriini ja 1 varugriin, kust võetakse vajadusel materjali põhigriinide jaoks. 

Alustasime töödega neljapäeval ja lõpetasime pühapäeval. Pärast 214 inimtöötundi ja 220 liitrit fosiilset kütust saime kõik Sea Course’i griinid puhtaks ning ka kaks harjtusgriini, kokku 20 griini! Kuna olime enne lume tulekut korduvalt ka taimekaitsevahendiga griine pritsinud, siis hetkel haiguse jälgi griinidel praktiliselt pole, aga ärme torma sündmustest veel ette.

Suur tänu lisaks neile, kes palka saavad EGCC’st, ka vabatahtlikele, kes ühinesid nii meie enda golfikülast kui ka kaugemalt. Tänu vabatahtlikele jõudsime tööd õigel ajal lõpetatud ehk täpselt siis, kui ilm juba plusskraade näitas. Lume ja jääga võstlus tundub selline, et alles algas ja esimene etapp on võidetud. Jälgime mängu ja ilma ning oleme valmis järgmisteks etappideks.  

Ainult sadakond päeva veel ja saab taas EGCC väljakutel golfi mängida!

Allolevalt natuke pildijäädvustusi pikast nädalavahetusest talviselt golfiväljakult. EGCC’s on ikka uskumatult ilus olenemata aastaajast!

Väike video on leitav ka meie Instagrami lehel

Pühadetervitustega EGCC võistkonnalt,
Hanno Kross