2022. aastal pälvis EGCC klubiliige Elizaveta Sofia Reemet (vasakul esimene) ka tiitli “EGCC edukas noor”
Foto: Rene Lutterus, Tradehouse

EGCC klubiliige ja 2022. aastal “EGCC edukas noor” tiitli pälvinud Elizaveta Sofia Reemet valiti Tradehouse’i noorsportlase stipendiaatide hulka. Elizavetal on silme ees soov jõuda maailma parimate mängijate nimistusse, stipendium aitab talveperioodil golfarile sobivamas kliimas löögitehnikaid lihvida.

Tradehouse avalikustas kuus noorsportlast, kelle vahel jagatakse kümnes Tradehouse stipendiumifond. Laekunud 80 taotluse seast valiti stipendiaatideks:

  • golfar Elizaveta Sofia Reemet (4000 €)
  • moodne viievõistleja Johanna Maria Jõgisu (4000 €)
  • tõkkejooksja Marielle Kleemeier (3500 €)
  • triatleet Gregor Rasva (3500 €)
  • iluuisutaja Arlet Levandi (2500 €)
  • jooksja Leonid Latsepov (2500 €)

„Aastate jooksul oleme toetanud juba üle 60 noore, kelle seas nii oma ala maailmatippe kui alles tõusvaid staare,“ kommenteeris Tradehouse’i tegevjuht Laura Kuldkepp. „Enam kui tuhat läbi vaadatud taotlust nende aastate jooksul on näidanud, et Eestis on nii palju selge sihiga ja motiveeritud noori – märkame ja tunnustame neid, sest nii motiveerime ka ennast olema aktiivsed ja sportlikud!“ Kuldkepil on hea meel, et igal aastal lisandub stipendiumi saajate sekka noori aina uutelt spordialadelt. Sel aastal on esmakordselt esindatud golf, triatlon ja moodne viievõistlus.

Lõviosa stipendiumist kulub stipendiaatidel laagritele: plaanis on sõita treening- ja ettevalmistuslaagritesse, mis on lausa hädavajalikud spordialadel, mida meie kliima aasta ringi ei soosi. Ka Elizaveta plaanib talveperioodil mugavamas kliimas löögitehnikaid lihvida, et täituks eesmärk jõuda Eestit esindades maailma parimate hulka.

Tradehouse’i noorsportlase stipendiume jagati kümnendat korda, projekti raames jagatud toetused ulatuvad nüüdseks kokku 200 000 euroni.