Estonian Golf & Country Clubi meeskoondis osaleb sel nädalal Portugalis klubidevahelistel Euroopa meistrivõistlustel. 20.–22. oktoobrini on Troia Golfis võistlustules Rauno Pikk, Richard Teder ja Ruut Kangust.

Koondise kapten on Peep Tammemäe, nõu ja jõuga on abiks EGCC kapten Rain Uusküla ja EGCC Head Pro Enrico Villo. Erilised tänusõnad lähevad neile EGCC klubiliikmetele, kes oma õla sõidule alla panid.

Võimalus Portugali sõita tuli tänu Eesti klubidevahelistele meistrivõistlustele, kus EGCC meeskoondis alistas finaalis Niitvälja Golfiklubi 3:2 ja EGCC sai üldkokkuvõttes ülivõimsa esikoha. Koondise kapteni sõnul on Euroopa meistrivõistluste nimel tehtud kõvasti trenni. Eesti klubide läbi aegade parim tulemus on olnud 8. koht ja eesmärk on see tulemus üle mängida. Kokku on European Men’s Club Trophy’l võistkondi 21 riigi 22 golfiklubist.

ESIMENE VÕISTLUSPÄEV
Portugalis valitsevad meie mõistes varasuvised soojakraadid, aga vihma kallab. Esimesed stardid lükkusid märja väljaku tõttu mitu tundi hilisemaks. Meie koondis sai küll õigeaegselt alustada ja oli umbes poolte tiimide seas, kes jõudsid enne pimedat ka võistlusringi lõpetada. Esimese päeva kokkuvõttes +21 ja viimane koht.

TEINE VÕISTLUSPÄEV
Teisel võistluspäeval olid ilmaolud leebemad ja meeskoondis tegi edetabelis väikese tõusu. Kolmandale päevale mindi vastu 19. kohaga (kokku +33).

KOLMAS VÕISTLUSPÄEV
Taas dikteerisid päeva vihmahood, mis ujutasid üle väljaku ja peatasid mõneks ajaks võistluse. Kui taas väljakule lubati, sai Richard Teder 18. rajal kirja eagle’i. Kahjuks see ilus üllatus edetabelis kõrgemale tõusta ei aidanud ja lõpptulemuseks jäi 19. koht (kokku +45). Esikoha napsas Prantsusmaa, teiseks tulid taanlased ja kolmanda koha sai Austria koondis. Individuaalses tabelis sai 65 võistleja seas kõrgeima koha Richard Teder, kes jagas 40.–42. kohta (82, 76, 80), Rauno Pikk jagas 52.–54. kohta (83, 85, 77) ja Ruut Kangust 59.–60. kohta (89, 80, 79). 

Vaata ka: European Men’s Club Trophy