EGCC Links Championship 2022 võitjad Rauno Pikk ja Anneli Esken

Oktoobri esimesel nädalavahetusel mängiti kahe päeva jooksul EGCC traditsioonilist Links Championshipi, kus Stone Course’il läbiti kokku 36 rada. Võistlus oli erakordselt pingeline – naiste klassi esikoht võideti ühelöögilise eduga teise koha ees.

Pärast esimest võistluspäeva juhtis naistest sel aastal head arengut näidanud Iiris Mätas Rae golfiklubist 77 löögiga. Teist kohta hoidis oma elu mängu teinud Eve Pärnsalu 81 löögiga. Oma HCP’d arvestades mängis Eve esimesel päeval -7 ning meeste ja naiste ühises HCP löögimängu arvestuses oli ta esikohal. Anneli Esken oli pärast esimest päeva löögimängus tulemusega 82 kolmas.

Pühapäeval suutis Anneli teha tulemuse 76, mis muutis liidergrupis mängu erakordselt huvitavaks. Iiris mängis esimeses pooles 43 lööki Anneli 35 vastu. Sellega oli kogumängus Annelil kahelöögiline edu, kuid põnevus säilis viimaste radadeni. Anneli tegi 10. rajal double-bogey ja 16. (Stone 7.) sai veel ühe double-bogey. Iiris üritas ja tegi viimasel üheksal rajal kokku 39 lööki, aga sellest noorel golfaril võiduks ei piisanud.

Anneli Esken krooniti Links Championshipi võitjaks naiste arvestuses ühelöögilise eduga! Kokku tegi Anneli kahe päeva jooksul 158 lööki, Iiris Mätase 159 vastu. Kolmanda koha sai Eve Pärnsalu, kes sai kokku 169 lööki.

Vähem huvitavam ei olnud ka muidugi meeste võistlus. Peale esimest mängupäeva juhtis 71 löögiga Ruut Kangust. Teist kohta hoidis tulemusega 73 Rauno Pikk ja Reigo Tomingas oli 77 kolmas. Ruut ja Rauno alustasid kenasti – olid raja par’is kuni 8. rajani. Siis hakkas juhtuma. Ruudul 9. double-bogey ja 10n. (Stone 1.) birdie, Rauno ühtlaselt raja par’is. Pikk tegi kaks bogey järjest ning tekkis juba tunne, et Ruut võtab täna võidu ära. Aga Rauno kindlasti nii ei mõelnud, mida tõestab ka tema enda mäng – viimasel kuuel rajal tegi Rauno 4 birdie‘t ja kokkuvõttes tegi võistluse parima tulemuse 70! Ruut ei suutnud samaga vastata ja lõpetas viimasel viiel rajal nelja bogey‘ga, kokkuvõttes jäi tulemuseks 77.

Links Championshipi võit läks meestest Rauno Pikale kokku 143 löögiga kahe päeva kokkuvõttes ehk -1. Ruut Kangust tuli teiseks 148 löögiga. Kolmandaks tõusis päeva teise tulemuse 72 välja mänginud Janar Toomesso, kes tegi kahe päeva kokkuvõttes 155 lööki.

EGCC Links Championshipi peapartner on viimastel aastatel olnud Maxx Royal – 5* hotell Türgis koos Montgomeri golfiväljakuga. Links Championshipi põhiklasside kõrval arvestatakse ka löögimängu, kus mängija, kes kahe päeva jooksul kõige rohkem ennast ületab, võidab tasuta kutse Maxx Royal Cupi finaali.

Ka selles arvestuses oli võistlus erakordselt põnev. Teisel päeval tegi HCP löögimängus parima tulemuse Peep Kuld, kuid kohe kannul olid Anneli Esken ja Lembit Veelmaa. Kuna Lembitul esimene päev ei õnnestunud, siis esikohamängu jäi selles arvestuses Anneli. Oodati Eve Pärnsalu tulemust, kes teisel päeval mängis enam-vähem oma tavalise taseme 73 lööki, mis HCP löögimängus kukutas ta kahe päeva kokkuvõttes kolmandaks. Samas ei piisanud Anneli 66 netolöögist, et HCP löögimänguarvestust kinni panna …

HCP löögimängu arvestuse parim Toomas Raude ja Belekis toimuva Maxx Royal Cup’i peakorraldaja Eugen Mesares

Maxx Royali eriauhinna võitis kaks väga head mänguringi 67 ja 68 teinud Toomas Raude. Kokku kahe päeva jooksul oma mängutaset arvestades -9 mänginud Raude Rae golfiklubist edestas teiseks tulnud Anneli Eskenit kolme löögiga. Kolmandaks tuli Eve Pärnsalu. Toomas saab prii pääsme 10.–14. detsembril toimuvale MAXX Royal Cup finaali Belekisse Türki. Auhinna sees on nii võistlemine Montgomerie Golf Course’il, majutus Maxx Royal Belek Golf Resort 5* hotellis kui toitlustus.

HCP löögimäng on viimastel aastatel andnud mõnusa lisapõnevuse Links Championshipile, mis algselt kutsuti ellu puhta löögimänguna. Auhinnalaual olid meeste ja naiste võitjale Callaway golfikotid, HCP löögimängus said ka teine ja kolmas koht voucher‘eid välismaale golfimänguks ja ööbimseks, lisaks olid ka eriauhinnad viimasel päeval pikima avalöögi ja lähimale lipule eest.

Selgitati välja ka parim seenior ja mid-amatöör, kes lõid kõige vähem lööke. Anneli Esken sai parima seeniori auhinna (50+ vanuseklassis) ja Janar Toomesso parima mid-amatööri (35+ vanuseklassis). 5. rajal lõi pikima avalöögi meestest Rauno Pikk ja naistest Annabel Kadak. 3. rajal oli ühine arvestus lähimale lipule, 1 meetrit ja 13 sentimeetri kaugusele lõi Urmas Kaidme.

Täname kõiki osalejaid julguse eest tulla sügisel kaks päeva kestnud võistlusele! Ilm tänas vastu – oli sügiseselt värviline ja birdie’sid jagus nii väljakule kui taevalaotusesse. Eriline tänu Eugen Mesaresele ja Maxx Royalile, kes on mitmendat aastat järjest auhinnalauda katta aidanud.

EGCC võistlushooaeg lõpeb 15. oktoobril, kui mängime EGCC Cross Countryt, mille rajad sel aastal on ette valmistanud meie klubiliikmed Aruküla golfisõprade seltsist. Tuleb kindlasti jälle huvitav ja erakordne võistlus nagu igal aastal. Hooaja lõpetamine toimub samal päeval Tallinnas, võib kalendris ka selle aja kinni panna. Kutsed paneme teele oktoobri esimesel nädalal.

Vaata ka: