26. septembril mängisime ajaloos kolmandat korda Estonian Rumble’it, kus võistluspinge kasvas radade kaupa ja kulmineerus viimasel kolmel rajal. Kuldmedali sai kaela võistkond koosseisus Heigo Soppe, Liana Iila, Priit Sepp ja Priit Pärn. Kaks meeskonnaliiget tegid võistlusel elu tulemuse mängides individuaalselt HCP löögimängus -12!

Estonian Rumble’i ajalugu algab aastal 2019, kui EGCC juhataja Hanno Kross mängis Šotimaal Turnberry’s Irish Rumble’i formaati, mis talle kohe väga meeldima hakkas. Järgmise aasta augustis, kui koroona jälle oma pead hakkas tõstma ja oli selge, et väljak ei täitu külalismängijatega, tegi EGCC golfirestorani pidaja ja meie klubi kapten Rain Uusküla ettepaneku korraldada liikmetele mõnus võistkondlik võistlus. Kaks ideed said kokku ja otsustasime teha ka siin kodus Irish Rumble’i võistluse. Hanno pani peast kokku juhendi ja võistlus saigi edukalt tehtud. Hiljem, kui täpsemalt formaati vaatama hakati, tuli välja, et Irish Rumble’ist oli saanud Estonian Rumble! 

Formaadi võlu on selles, et neljaliikmeliste võistkondade tulemus tekib järgmiselt:

  • radadelt 1–5 läheb arvesse võistkonna üks parim tulemus raja kohta
  • radadel 6–10 läheb arvesse kaks parimat tulemust
  • 11–15 radadel juba kolm parimat tulemust
  • viimasel kolmel rajal kõikide võistkonnaliikmete tulemused

Irish Rumble algupärases variandis läheb arvesse esimeselt kuuelt üks, järgmiselt kuuelt kaks, järgmiselt viielt rajalt kolm ja viimaselt rajalt kõikide mängijate tulemus. Loomulikult seda kõike punktimängus! 2020. aastal ristisime uue formaadi Estonian Rumble’iks ning selleks see ka jääb! Oleme kogemata andnud golfile uue HCP löögimängu formaadi juurde, mida loodetavasti kunagi mängitakse üle maailma ja just selle nimega!

Formaat on mõnus ja nauditav, kus alguses on esimesel tunnil saab mängukaaslastega tuttavaks, teisel mängitakse end soojaks ja ehk tehakse ka riskantsemaid otsuseid, kolmandal tunnil on vaja tõsisemalt tiimile abiks olla ning neljandal tunnil peab üksteisele toeks olema, et mäng õnnestuks ja mõistus emotsioonidest võitu saaks.

Pühapäeval olid tulemused väga tasavägised ja nagu eelmiste aastate põhjal arvata võis, siis viimased kolm rada muutsid oluliselt võistkondade lõppjärjestust.

Pärast esimest viite rada juhtis tulemusega -7 võistkond koosseisus Toomesso / Ratušnaja / Ring / Põdra. Samas, 5–11 kohta jagasid pärast viite rada seitse võistkonda. 

Järgmised viis rada läbis kõige hoogsamalt võistkond Vallaots / Kahu / Rajasalu / Mikk, kes tegi tulemuse -11. Senised liidrid tegid samuti suurepärase mängu ja said -10.

Radadelt 11–15 tegid kõikidest tiimidest kõige kõvema tulemuse Soppe / Pärn / Sepp / Iila, kes mängisid välja -12. Uskumatult hea mäng. Enne viimast kolme rada oldi viigis võistkonnaga Kuld / Margna / Kilk / Karelson, kes tegid samuti oma elu mängu ja olid rada rajalt protokollis tõusnud. 

Ja siis algas magustoit ehk rajad 16, 17 ja 18, kus kõikide löögid läksid arvesse. Millist draamat seal näha võis! Kogu senini tehtud päevatöö võis ühest halvast löögist minna luhta või vastupidi, elu mäng mõnel rajal võis tuua võistkonna tuhast rambivalgusesse. Kõige paremini läbisid kolm viimast rada võistkond koosseisus Oolup / Türk / Martin / Kiige, kes tegid tulemuse -9. Kuna võistkond Soppe / Pärn / Sepp / Iila tegid kolm lööki parema tulemuse kui mängu alguses juhtinud Toomesso / Ratušnaja / Ring / Põdra, siis kuulus ka maailma ajaloo kolmanda Estonian Rumble’i võit võistkonnale Heigo Soppe, Liana Iila, Priit Sepp ja Priit Pärn, kelle nimed graveerime Tauno Kangro loodud karikale.

Teisel kohale tulid võistkond Janar Toomesso / Rita Ratušnaja / Risto Ring / Viljam Põdra ning kolmandaks tõusis uskumatu lõpuponnistuse teinud võistkond Indrek Oolup / Urmas Türk / Martti Martin / Hendrik Kiige. Kolm parimat tiimi said väärikad auhinnad Da Vincilt ja kõik üheksa kaela unikaalse kujundusega medalid.

 

Pos Võistkonna nimi KOKKU
1 Soppe / Pärn / Sepp / Iila -30
2 Toomesso / Ratušnaja / Ring / Põdra -25
3 Oolup / Türk / Martin / Kiige -25
4 Kuld / Margna / Kilk / Karelson -24
5 Suu / Raig / Takker / Karjahärm -22
6 Valts / Tammemäe / Klavan / Pukk -20
7 Kangust / Kangust / Truusa / Pikk -18
8 Sikaste / Jorro / Schmidt / Aun -16
9 Lekk / Kuusemets / Torstenberg / Vilberg -16
11 Kuldkepp / Kõva / Järvela / Järvela -15
10 Segerkrantz / Larsson / Raamat / Kõvask -15
12 Uuemõis / Pihlak / Pärnsalu / Esken -13
13 Põldoja / Karask / Sutt / Põld -13
14 Ross / Ross / Ross / Kaae -11
15 Otsa / Tiivas / Otsa / Lepik -11
16 Vallaots / Kahu / Rajasalu / Mikk -11
17 Holland / Tavaste / Vohla / Valtri -10
18 Pukspuu / Tarvis / Pukspuu / Tiivas -8
19 Uusküla / Rothberg / Peterson / Truusa -7
20 Poolma / Luur / Aloe / Ahven -7
21 Laanvee / Laanvee / Ulla / Ulla -7
22 Haavel / Kahro / Nõlvak / Kahro -5
23 Narmont / Mikko / Hiis / Roosipuu 20

Vaata ka: Tulemused radade kaupa



Erivõistluse “lähim lipule” võitjad:

  • 5. rada: Donatas Narmont, 2 m (fotol paremal)
  • 8. rada: Paavo Põld, 2 m 65 cm
  • 10. rada: Karl Mikk, 90 cm
  • 17. rada: Gert Holland, 1 m 7 cm

Õnnitleme kõiki võistlejaid, kes nautisid ilusat ilma ja head golfi. Saime erilist formaati arvestades ka mõistliku aja jooksul (alla tunni aja viimaste lõpetamisest) tulemused tabelisse, mis oli omaette mitmetunnine taustatöö. Siin soovime tänada meie klubiliiget ja vabatahtlikku excel’isõpra Reilika Mikku. Oli tugev võistkonnatöö ka väljaspool golfiradu, et võistlus õnnestuks.

Suur tänu ka kapten Rainile ning Kerstile ja Laurale Jõelähtme Da Vinci golfirestoranist, kes panustasid tugevalt nii oma aja kui muuga, et liikmetel ja külalistel jääks sügise esimesest klubivõistlusest kena mälestus.

Võistluse rikkaliku auhinnalaua eest palavad tervitused Da Vinci ja ILLY headele sõpradele Eestist, Itaaliast ja Prantsusmaalt:


Vaata ka: