Estonian Golf & Country Clubi naiskoondis osaleb sel nädalal Sloveenias klubidevahelistel Euroopa meistrivõistlustel. 29. septembrist kuni 1. oktoobrini on Cubo Golfis võistlustules Danielle Truusa, Elizaveta Sofia Reemet ja Lill Kangust.

Koondise kapten on Peep Tammemäe, nõu ja jõuga on abiks Taavi Truusa, EGCC kapten Rain Uusküla ja EGCC Head Pro Enrico Villo. Erilised tänusõnad lähevad neile EGCC klubiliikmetele, kes oma õla sõidule alla panid.

Võimalus Sloveeniasse sõita tuli tänu Eesti klubidevahelistele meistrivõistlustele, kus EGCC naiskoondis alistas finaalis Niitvälja Golfi 2:1 ja EGCC sai üldkokkuvõttes ülivõimsa esikoha. Koondise kapteni sõnul on Euroopa meistrivõistluste nimel tehtud kõvasti trenni ja eesmärgid on kõrged. Kokku on European Ladies’ Club Trophy’l võistkondi 16 riigi 18 golfiklubist.


ESIMENE VÕISTLUSPÄEV
Võistlus pole alanud väikeste viperusteta. 28. septembri avatseremoonial lehvis Eesti lipp tagurpidi ja 29. septembri hommikul katkestas Driving Range’i soojenduse äike. Aga eks meeled peavadki ärksad olema ja lipu õigeks keeramine oli ka käkitegu.

Lõpuks anti ühisstart, aga väljak lirtsus vihmaveest ja tuul tõusis iga rajaga. Pärast seitset-kaheksat rada kõlas kolm äikesetuutu ja oligi selleks päevaks võistlus läbi.

Kõige paremini läks Elizavetal, kelle tulemus oli pärast kaheksat rada -1. Lill jõudis mängida seitse rada ja tulemuseks +5. Daniellel esimesed rajad hästi ei õnnestunud, aga kõik saavad homme samast kohast jätkata, kus täna pooleli jäi. Pärast poolikut päeva hoiab EGCC koondis võistkondlikus edetabelis 14. kohta.

TEINE VÕISTLUSPÄEV
Öö otsa ladistas vihma ja stardid algasid alles pärastlõunal. Elizaveta jätkas teist võistluspäeva sama edukalt ning sai kirja 70 lööki ja -1. Individuaalses edetabelis jagab ta selle tulemusega kolmandat kuni seitsmendat kohta. Lill jagab tulemusega +15 46.–47. kohta ning Danielle on 53. kohal tulemusega +28. Võistkondlikus edetabelis jäi koht samaks ehk tulemusega +14 oleme 14. kohal.

KOLMAS VÕISTLUSPÄEV
Ja saigi võistlus läbi. Võistkondlikus edetabelis jäi positsioon samaks ehk lõppkokkuvõttes tuli EGCC 14. kohale. Individuaalselt näitas kõrget taset Elizaveta, kes sai 54. osavõtja seas lõppkokkuvõttes kolmanda koha (70, 71). Kuigi tulemus on suurepärane ja alla jäädi selle aasta Prantsumaa meistrile, jäi Elizavetat kripeldama kaks viimast rada. Kui eel-eelviimasel oli tulemuseks -3, siis kahjuks ei sujunud mäng enam sama hästi. Lill jäi jagama 50. kohta (86, 89) ja Danielle lõpetas 53. kohaga (99, 83). Võistkonna kapten Peep jõudis enne lõputseremooniale kiirustamist meie golfarite võistlusvaimu kiita ning tõi esile, et lõplikus edetabelis jäime golfi suurmaale Hispaaniale alla ühe löögiga. Kokkuvõttes pidas Peep tulemusest tähtsamaks kogemusi, mis Sloveeniast kaasa võetakse.

Klubidevahelised Euroopa meistrivõistlused meestele toimuvad 20.–22. oktoobril Troia Golfis Portugalis. EGCC koondis sõidab võistlema koosseisus Ruut Kangust, Rauno Pikk ja Richard Teder, koondise kaptenina on kaasas Peep Tammemäe.

Vaata ka: European Ladies’ Club Trophy