Mis tunne võib olla Eesti legendaarseimal golfitreeneril, kui su tütar teeb elu esimese Hole-in-One’i? Kui hoolimata viieteistkümnest aastast golfiväljakul on enda pallid lennanud küllalt täpselt, aga siiski jäänud pidama mõned sentimeetrid enne auku veeremist?

Aga hakkame otsast peale. Peakangelase Kairi Auväärti elu esimese Hole-in-One’i lugu sai alguse pühapäeval, 11. septembril. Õhtused soojakraadid olid veel täitsa suvist nägu. Päike oli oma päevatööga rahule jäänud, sõrmitses veel kiirtega puulatvu ja sättis end tasahilju puhkama. Aga Kairi koos mängukaaslaste Merle ja Katriniga tegid Driving Range’il soojenduseks kümmekond palli ning suundusid Sea Course’ile.

“Läksin rajale treener Rein Auväärti sõnadega, kes ütles, et mängigu ma rahulikult ja et ma ise tean, mida ma tegema pean,” kirjeldas Kairi isalt kaasa antud mõtteid. Väljaku esimene pool kulgeski rahulikult ning raud kaheksaga kümnendasse tiiboksi astudes oli Kairil soov teha ilus löök ja lüüa otse lipule. Merle ja Katrin nägid aga kohe, et suund oli väga õige, pall maandus meetri-pooleteise kaugusel lipust ja veeres võidukalt auku.

Kui Hole-in-One’i teadmine griinilt klindiservale tiiboksi jõudis, läks lahti hüppamine ja puntratants. Flight’ikaaslased olid samuti enda sõnul ülevoolavat õnne täis.

Kairi naerab, et küllap kuuldi alla tagumiste radadeni välja, et mäe otsas midagi head juhtus.

Ja täpipealt nii oligi. Need mängijad, kes enne Hole-in-One’i flight’i klubimajja jõudsid, uurisid hilistelt vastutulijatelt, et kas rõõmuhõisked vastasid tõele ja löödud on Hole-in-One.

Esimese telefonikõne tegi Kairi isale, kes ütles talle omasel muhedal viisil, et see on väga tore küll ja soovis sama rahulikku mängu jätku. Kairi tunnistab, et üheteistkümnes rada nii edukalt ei läinud kui eelmine, sest väike kätevärin oli ikkagi sees. Aga paari rajaga leidis ta oma rütmi taas üles ja golfamine jätkus tavalise hooga kuni mängu lõpuni.

Kui klubihoone restoranis olid klaasid kokku löödud, jagas Kairi kaaslastele paari päeva tagust lugu. Nimelt oli talle näppu sattunud kodukindlustus, kus oli muu hulgas kirjas, et kui ta teeb Hole-in-One’i, kaetakse tähistamisega seotud kulud. Mis nii viga ka edaspidi Hole-in-One’e lüüa! Retsepti või nõuannet ei saa nüüd siit välja lugeda, aga kõikidele kaasaelajatele soovitab Kairi golfama minnes ikka eelkõige mängu nautida. Siis ei jää head üllatused sündimata.

10. raja toetaja Olympic Casino kingib Kairile ühe öö Hilton Tallink Park sviidis. EGCC klubi juhtkonna poolt ootab tugev käepigistus, sertifikaat ja nimi klubihoone Hole-in-One’i seinal. Soovime Kairile veelkord palju õnne ja mõnusat nädalavahetust Hilton Tallinn Parkis.

Aga peatume veel korraks Reinu juures. 31 aastat tagasi sai ta samuti pereliikme Hole-in-One’i üle rõõmu tunda. Nimelt tegi Herbert Auväärt 1991. aastal Austraalias Belair Parki golfiklubis Hole-in-One’i, mida on jäänud pojale Reinule ja pojatütrele Kairile meenutama üks väga eriline karikas.

Vaata ka EGCC Hole-in-One’i lööjate nimekirja läbi ajaloo.