Heinakuu kolmandal esmaspäeval ehk 15. juulil toimus Sea Course’il EGCC 55+ tuuri viies etapp, kus mängiti eriformaati “sini-must-valge”. Õnneks polnud tegemist patriootlikkuse tuleproovi või mõne veidrusega. Osaleja pidi valima kuus rada, kus mängib sinistelt tiidelt, kuus mustadelt ja kuus valgetelt tiidelt. Naised mängisid kollaste slope’idega ja mehed valgetega, HCPI-arvestusse võistlus ei läinud.

Pärast 18 väsitavat rada koguneti Jõelähtme Da Vinci Golfirestorani terrassile keha kinnitama ja päikese sujuvat loojangusse langemist imetlema. Juttu jätkus kauemaks esiti seetõttu, et nii mõnegi flight’i mäng venis loodetust pikemaks. Näiteks selgus kummaline tõsiasi, et mitmel härral läksid just sel õhtul õrnema soo esindajate nimed segamini.

Juttu tuli ka eelmisel etapil toimunud ootamatust disklahvist. Üksmeelse aplausi ja ka aumehelikkuse eripreemia anti üle Alo Maidlale, kes tulemuskaardis viga märgates kohe korraldajatega ühendust võttis. “Ausus sai saatuslikuks ja see oli kuratlikult aus temp,” ütles Annes Sild Alole kingitust üle andes.

Erivõistluse võitjad

Võistlusklasside parimad selgusid punktimängus, aga kokku löödi ka parima löögimängu tulemused. Auhinnaks “Kati mesi”. Võistlusklasside parimad olid järgmised:

  • Naised 55+: Monica Pihlak (EGCC), 99
  • Mehed 55+: Heinu Klaas (EGCC), 88
  • Mehed 65+: Vello Kahro (EGCC), 82

Naiste 55+võistlusklassi parimad

Naiste 55+ võistlusklassis mängisid nii Linda Kahro (EGCC) kui Edith Alliksoo (EGCC) välja 32 punkti, kui Linda madalam händikäp tõi protokollis kõrgema koha ja kolmas koht jäi Edithile. Etapi võitis 33 punktiga Sirje Aaviksoo (EGCC), kellele on see käesoleva hooaja esimene etapivõit.

“Oli huvitav mäng täna. Esimest korda viieteist aasta jooksul nägin selliseid vaateid mustadelt ja valgetelt tiidelt. Ilus ilm oli ja tore üritus,” tänas Sirje kaasmängijaid ja korraldajaid. Ühtlasi selgus, et Sirje oli tulnud mängima tavapärast “sini-valge-punast” mängu ja eriline formaat oli stardis üllatuseks.

Meeste 55+ võistlusklassi parimad

Ka meeste 55+ võistlusklassis sai otsustavaks madalam händikäp. 38 punktiga sai kolmanda koha Alo Maidla (EGCC) ja sama punktisummaga teise koha Alar Palmar (EGCC). Esimest korda sel hooajal võitis esikoha Uljas Loos (EGCC), kes sai kirja 40 punkti.

Oma võidukõnes kommenteeris Uljas EGCC Captain’s Challenge’ilt lendu läinud mõttetera “bogey on mängija sõber”. “Vahet tegelikult ei ole, kas sa mängid mustadelt või valgetelt. Bogey-mäng on üpriski kerge,” ütles Uljas ja püüdis juba oma istekohale tagasi minna, kui kaasmängijad ühte seika meelde tuletasid. Nimelt oli neljandal rajal üks golfikepp griini servale ununenud. Uljas lõi küll üle griini, aga tänu abivalmilt lamavale kaikale põrkas pall griinile.

Meeste 65+ võistlusklassi parimad

Meeste 65+ võistlusklassis oli kõige tihedam rebimine, näiteks 40 punkti tõi “alles” viienda koha. Kolmanda koha sai 42 punktiga Arvo Tammik (EGCC) ja kaks esimest kohta selgitati taas händikäpiga. 43 punkti ja teise koha sai Ants Sild (EGCC) ning esikoha võitis sama punktisummaga Vello Kahro (EGCC), kellele oli samuti tegemist hooaja esimese etapivõiduga.

Oma võidukõnes tunnistas Vello, et üle pika aja oli ta mäng mängu moodi. “Ei olnud ühtegi soketit,” rõõmustas ta ja lisas, et mõned löögid siiski läksid viltu. “Ausalt öeldes hinge närib see, et kuhu oma händikäpiga jõudnud olen. Aasta alguses oli 7,5 ja nüüd on 11,5. Vahepeal mõtled selle peale ja siis tuleb täiesti masendus peale. Aga nagu ütleb Heinu Klaas – tuleb trenni teha,” lõpetas Vello naerusuiselt kõne ja tänas palavalt Heinu hea nõu eest.

Täname vapraid osalejaid ja toetajat Meukowit ning soovime palju õnne võitjatele!

Vaata ka:

Meukow

Pane end kirja kuuendale etapile

Sarja kuues etapp toimub esmaspäeval, 12. augustil Stone Course’il.

Registreerimine läheb lukku reedel, 9. augustil kell 12.00, stardijärjestuse avaldame GolfBoxis pühapäeval, 11. augustil hiljemalt kell 17.00.

EGCC 55+ tuuri tutvustus ja edetabeli vahekokkuvõte

Estonian Golf & Country Club 55+ tuuri eesmärgiks on elavdada 55+ klubiliikmete vahelist suhtlust ja selgitada välja edukaimad golfimängijad. Igal etapil jagub auhindu nii iga võistlusgrupi kolmele parimale kui erivõistluste võitjatele. HCPI löögimängu etappidel auhindame ka iga võistlusklassi parimaid löögimängu tulemusi.

Hooaja lõpus kuulutatakse välja iga võistlusklassi kolm parimat mängijat. Terve hooaja võistlusklasside võitjate nimed graveeritakse EGCC 55+ tuuri karikale, mis seisab EGCC klubihoone III korrusel Captain’s Lounge’is.

Finewine.ee sooduskupong

EGCC 55+ sarja peatoetajal Balmerk Estonial on golfimängijatele varuks suurepärane pakkumine: sooduskoodiga GOLFISOBER saad e-poes Finewine ja Ülemiste City Finewine ateljees kõikidelt tavahinnaga toodetelt 25% soodustust. Pakkumine kehtib kuni 31. detsembrini 2024.