Eesti esimene Elamumess toimub juunis 2025 Jõelähtmes ning toob kokku tipparhitektid, tootepakkujad, kinnisvara- ja tootearendajad eesmärgiga tutvustada kaasaegseid tehnoloogiaid koos keskkonnasõbralike ehitusmaterjalidega.

Elamumessi üheks olulisemaks eesmärgiks on energiatõhususe ja jätkusuutlikkuse edendamine. Arenduse ühe osana valmib “tööriistakast”, mis määratleb millistele kriteeriumitele peab vastama jätkusuutlikku elukeskkonda arendav projekt. Samuti luuakse unikaalne CO₂ neutraalse küla mudel, mida saab kasutada kinnisvaraarenduses, et hinnata arendatava piirkonna jätkusuutlikkust ESG põhimõtetest lähtuvalt.

Elamumessi algataja ja EGCC Golf Resorti arendaja Mait Schmidt on arendanud golfiküla üle kahekümne aasta. “Maailm on viimastel aastakümnetel väga palju muutunud ning see on mõjutanud ka projekteerimist, ehitamist ning kogu meie eluolu. Õnneks olen ma oma golfiküla arendamisega alles poole peal ning nüüd on õige aeg suuremateks muudatusteks. See ongi põhiline põhjus, miks ma hakkasin tegelema Elamumessiga,” sõnas Schmidt.

Elamumess ei soovi jäljendada Soomes toimunud majamessi, vaid arendada jätkusuutlikku elukeskkonda ja tutvustada innovatiivseid lahendusi. “See on äärmiselt põnev väljakutse ja me loodame, et koos oma partneritega suudame selle keerulise ülesande täita. Muutused saavad alati alguse väikestest sammudest,” lisas Schmidt.

Elamumess toob kokku Eesti uue põlvkonna arhitektid, aga ka mõned tuntud välismaa arhitektid. Ühtse terviku aitab luua peaarhitekt Emil Urbel. Oma uusimate töödega esinevad: Tomomi Hayashi (Jaapan), Kristo Põlluaas, Kadarik Tüür Arhitektid, Priit Rannik, Sigrid Nõmmik ja Tiit Sild. Soome arhitektuuri esindab ALA Architects – Epp Jerlei koostöös Annika Valknaga.

Kinnitatud osalejad ja partnerid: Nordic Houses, Pinska, Nord Homes, EstHus, Bauroc/Jämera, Framm Betoon, Lasita Aken, Arcwood, Happy Home, Everaus, Alfafort, Woodcraft, Variant Haus Group, Greenful Group, All Safe City, Cramo, Floorin, Hansgrohe.

Kokku osaleb Elamumessil mitusada ettevõtet ja osalejate nimekiri täieneb pidevalt.

Võta ühendust

Golfiküla arendus on olnud Mait Schmidtile südamelähedane projekt juba üle 20 aasta. Külas on valminud 50 maja, mis olid projekteeritud rohkem kui 15 aastat tagasi. Kuid tänane maailm nõuab energiatõhusamaid ja jätkusuutlikumaid lahendusi. Seetõttu on Elamumess oluline samm edasi, et näidata teed tuleviku kinnisvaraarendustes.

“Olen täiesti veendunud, et näeme Elamumessi raames väga palju innovatsiooni. Kindlasti näitab Elamumess mulle kätte ka Jõelähtme golfiküla edasise arendamise suuna,” lisas Schmidt.

Mait Schmidt, Elamumessi algataja ja EGCC Golf Resorti arendaja
info@elamumess.ee
+372 5555 1234