Fotod: Ivo Kraus

Reedel, 12. juulil leidis aset EGCC kapteni Jaen Uussalu esimene Captain’s Challenge. Klubi ühe olulisima võistluse peatoetaja oli Bang & Olufsen, stardis oli 103 osalejat viies võistlusklassis.

Kaptenite erivõistlust mängis 14 kaptenit Niitvälja Golfist, Rae ja Valgeranna Golfiklubist ning loomulikult olid platsis Estonian Golf & Country Clubi endised kaptenid. Vahetult enne auhinnatseremooniat said kõik huvilised osa võtta traditsioonilisest kaptenite viktoriinist.

Kümnendal rajal toimus heategevuslik “Beat the Hunt” võistlus, mille tulu läheb Jõelähtme Golfiakadeemia noorte toetuseks. Kokku saadi üle 1100 euro, suur tänu!

Toetajad ja auhinnad

Peatoetaja Bang & Olufsen kinkis auhinnad iga võistlusklassi kolmele parimale, erivõistluste võitjatele ja üldvõitjatele.

Üldvõitjad said kingituseks BeoPlay HX mürasummutavad bluetooth kõrvaklapid, valida sai pruuni ja kuldse värvi vahel.

Võistlusklasside võitjad said kingituseks Beosound Explore kaasaskantavad bluetooth kõlarid, värvidest said valida Ferrari erikollektsiooni kuuluva punase või rohelise vahel.

Lisaks said huvilised uudistada ka teisi Bang & Olufseni demotooteid, sealhulgas eksklusiivseid BeoLab 90 kõlareid ja silmatorkavat Theatre ribakõlarit.

Ootevalmis oli ka auhind esimesele õnnelikule, kes teeb Hole-in-One’i. Kahjuks jäi seekord välja andmata 500 euro väärtuses vabalt valitud Bioderma tooteid, kuid auhind on tagasi järgmisel klubivõistlusel ehk EGCC löögimängu meistrivõistlustel.

Lohutusauhindu neljandatele kohtadele jagas innustav ja hariv ajakiri Edasi. Osalejate janu aitasid kustutada Vitamin Well Enhance ja e-pood GKRBrands ning Haage.

Võistlusklasside võitjad said spetsiaalselt selleks võistluseks loodud disainiga medalid. EGCC Captain’s Challenge’i karikale graveeritakse mehe ja naise nimed, kes said kirja parima tulemuse löögimängus.

Kaptenite erivõistluse võitja

Kaptenite omavahelises mõõduvõtus kogus enim punkte aastatel 2010–2013 EGCC kapteni ametit pidanud Heinu Klaas (41 punkti), kelle nimi graveeritakse (taas) kaptenite karikale. Teiseks tuli endine Niitvälja Golfi kapten Joel Rothberg 40 punktiga ja päeva kolmanda tulemuse sai kirja Jaen Uussalu 37 punktiga.

Võistlusklasside võitjad

Mehed HCPI …–9,9

  1. Raido Raamat (EGCC), 64 lööki
  2. Sten-Erik Tarvis (EGCC), 66 lööki
  3. Joel Rothberg (Niitvälja Golf), 68 lööki

Mehed HCPI 10,0–19,9

  1. Heinu Klaas (EGCC), 67 lööki
  2. Robin Pedai (EGCC), 67 lööki
  3. Leho Alliksoo (EGCC), 68 lööki

Naised HCPI …–15,0

  1. Lill Kangust (EGCC), 73 lööki
  2. Anneli Esken (EGCC), 74 lööki
  3. Katre Kõvask (EGCC), 74 lööki

Mehed HCPI 20,0–30,0

  1. Uljas Loos (EGCC), 42 punkti
  2. Jaanus Kadak (EGCC), 40 punkti
  3. Vadim Kreitsman (EGCC), 39 punkti

Naised HCPI 15,1–30,0

  1. Siret Polli (Otepää Golf & Country Club), 41 punkti
  2. Helina Poolma (EGCC), 37 punkti
  3. Alice Lepik (EGCC), 36 punkti

Üldvõitjad

Parima löögimängu tulemusega krooniti teist aastat järjest naistest võitjaks Lill Kangust. “Raske oli mängida, sest lähimäng ei olnud kõige parem” puistas Lill oma võidukõnes südant ning avaldas tänu suurepärasele flight’ile ja korraldajatele.

“Neli birdie‘t, neli bogey ja ülejäänud olid par’id,” lausus meeste klassi üldvõitja Raido Raamat oma võidukõnes ja tänas härraseid, kellega koos ühes flight’is mängis. “Siiralt hea meel on, sest mul algas kuueteistkümnes (golfi)aasta. Ma neid algusaastaid hästi ei mäleta, aga nii head Sea Course’i ma ei mäleta. Fairway’d on head, griinid on head ja isegi juba griin ei tahtnud palli vastu võtta. Juurikas on nii tugev, et viskab üles esimese põrke. Seda oli kaunis vaadata nii tagant lüües kui griinil olles,” ei olnud Raido kiidusõnadega kitsi. “Loodetavasti pakub see amet Jaenile positiivseid emotsioone rohkem kui negatiivseid. Naudi neid aastaid,” soovis Raido edu ka uuele kaptenile.

Täname kõiki osalejaid ja toetajaid ning soovime palju õnne võitjatele!

Vaata ka:

Captain’s Challenge 2024 kaptenite finaal

Niitvälja ja EGCC kaptenivõistluste parimate omavaheline mõõduvõtt toimub reedel, 13. septembril Niitvälja Golfiklubis. Arvestades 12. juuli võistluse tulemusi ning EGCC ja Niitvälja kaptenite finaalvõistluse mänguvormi, paneb EGCC kapten Jaen Uussalu kokku kaptenite finaalivõistluse võistkonna, kuhu saavad kuuluda vähemalt 18-aastased ja vanemad võistlejad. Iga võistlusklassi kaks parimat mängijat pääsevad koondisesse automaatselt ja iga võistlusklassi kolmanda võistleja valib kapten. Kaptenite finaalis saab osaleda ainult koduklubi eest.