Reedel, 21. juunil leidis aset EGCC hooaja üks põnevamaid võistluseid – EGCC golfimaraton 2024. Kuuskümmend kaheksa osalejat võtsid ette ei rohkem ega vähem kui 42 golfirada: 18 Sea Course’il ning 9 + 9 + 6 Stone Course’il.

Ilm oli sel aastal golfarite poolt. Pussnuge alla ei sadanud, kuid kohati pidi mõõduka tuulega rinda pistma. Päike aga siras päev otsa ja maalis õhtuks nii mõnedki kreemivabad kehaosad punaseks. Kui tavaliselt kulub 42 raja läbimiseks 10–11 tundi, siis sel aastal leidus ka üks välkkiire flight, kes jõudis “finišisse” juba kaheksa ja poole tunniga. Kiiruse eest muidugi lisapunkte ei saa. Küll aga ootasid nii Stone Course’il kui Sea Course’il Hole-in-One’i tegijaid väärikad kingitused, mis kahjuks jäid välja andmata. See-eest tehti kahe väljaku peale kaks eagle’it ja tervelt kaheksakümmend viis birdie‘t.

Vahetult enne auhinnatseremooniat jagas (golfi)maratonist taastumise nõuandeid pikamaajooksja Roman Fosti. Et sportlase parim areng toimub just õige taastumisega, siis toome siinkohal uuesti välja kümme märksõna:

  • Uni kui parim taastumisvahend
  • Mitmekülgne tervislik toitumine
  • Jooga, venitused
  • Saun (sooja ja külma kontsentratsioon)
  • Rullitamine / “Tai massaaž”
  • Vedeliku tarbimine
  • Massaaž
  • Kompressioontooted + geelid ja kreemid
  • Ülikülmravi
  • ÜKE harjutused

Suur tänu Romanile! Kel reedeõhtusest ettekandest väheseks jäi, saab treenimise ja taastumise kohta lähemalt lugeda aadressil maratonimees.ee.

Täname toetajaid

Võistlusklasside võitjad

Võistlusklassis HCPI-ga 15,1–30,0 mängiti punktimängu, HCPI-ga kuni 15,0 mängiti HCP-löögimängu ja lisaks individuaalsele võistlusele said kõik mängijad osaleda ka võistkondlikult. Võistlusklasside parimad said ka kaela spetsiaalselt maratoniks loodud disainiga medalid.

HCPI 15,1–30,0

Naiste võistlusklassis HCPI-ga 15,1–30,0 tuli 87 punktiga kolmandaks Laura Kuldkepp (EGCC), teise koha saavutas Ingrid Sikaste (Rae Golfiklubi) 89 punktiga ja esikoha võitis Laura-Liis Timberg (EGCC) 94 punktiga.

Meeste võistlusklassis sai 86 punktiga kolmanda koha Veiko Tarvis (EGCC). Teiseks tuli Avo Raigla (Niitvälja Golf) 90 punktiga ja esikoha võitis Uljas Loos (EGCC) 94 punktiga. Oma võidukõnes rõõmustas Uljas suurepärase ilma üle ja viskas nalja, et võrreldes Otepääga oli äsjane maraton kui kerge jalutuskäik.

HCPI kuni 15,0

Naiste võistlusklassis HCPI-ga kuni 15,0 läks kolmanda koha pärast rebimiseks. Võrdselt 183 netolööki said kirja nii Anu Uuemõis (EGCC) kui Lill Kangust (EGCC). Juhendis oli kirjas, et sellisel puhul saab kõrgema koha madalama händikäpiga osaleja ja nii sai pronksmedali kaela Lill. Teise koha sai 181 netolöögiga Ave Epner (EGCC) ja esikoha võitis Danielle Truusa (EGCC) 178 netolöögiga. Oma võidukõnes tänas Danielle flightikaaslasi, kes läbi 42 raja neiut “elus hoidsid”.

Meeste võistlusklassis tuli 170 netolöögiga kolmandaks Janar Toomesso (EGCC), hõbemedali sai kaela Viljar Jorro (EGCC) tulemusega 168 netolööki ja kuldmedali võitis Kristjan Sikaste (Rae Golfiklubi) 167 netolöögiga. “Griini peal ja griini kõrval oli kõik hästi. Ma arvan, et selle pealt võit tuligi,” tõi Kristjan võidukõnes välja oma trumbid.

Parim võistkond

Tiimide võistlusel läks igal rajal arvesse kahe parema liikme punktimängu tulemus. Parimaks võistkonnaks sai sel korral tiim koosseisus Ingrid Sikaste (Rae Golfiklubi), Roberto Rebecchi (EGCC), Ramil Pärdi (Estonian Tour Players Club) ja Uljas Loos (EGCC).

EGCC golfimaraton 2024 üldvõitjad

Traditsiooniliselt kuulutatakse maratoni üldvõitjaks mees ja naine, kes teevad kõige vähem lööke. Võitjate nimed graveeritakse hõbedasele EGCC golfimaratoni karikale, mis tänu eelmisele kaptenile Rain Uuskülale mõne aasta eest antiigiärist golfikeskusesse jõudis.

Sel aastal võitsid maratoni Danielle Truusa ja Janar Toomesso. “Golf on selles mõttes äge mäng, et ühtegi palli pole kunagi nii palju sõimatud kui golfipalli. Ja alati kui sa mängid hästi, tahad kohe tagasi tulla oma sõpradega ja näidata, kui hästi sa mängid. Kui sa mängid kehvasti, siis ikkagi järgmine päev otsid selle aja ja tahaksid jälle oma tulemust paremaks teha. Ma tunnistan, et homme ma ei taha golfi mängida. See maraton on ikka piisav väljakutse,” ütles Janar oma võidukõnes.

Palju õnne võitjatele ning suur tänu kõikidele osalejatele ja toetajatele!