Kapten Heinu Klaasi poolt klubile kingitud rändkarikale graveeritakse selle aasta võitjate Lauri Kiviloo ja Katre Kõvaski nimed. Foto: Catherine Kõrtsmik

15. juulil mängiti traditsioonilist EGCC Captain’s Challenge’it, kus tagatiidelt lõi parima tulemuse 76 Lauri Kiviloo ja naistest Katre Kõvask 84 löögiga. Eraldi tasub ära märkimist ka Heinu Klaasi klubitiidelt mängitud tulemus 75! Toimusid ka erivõistlused, kus EGCC noorte tegevuste toetuseks koguti 1190 eurot. 

Kokku mängiti Captain’s Challenge’il viies erinevas klassis vastavalt mängutasemele ja soole: naised HCP-ga kuni 15 mängisid HCP-löögimängu, teised punktimängu. Meestel oli kolm gruppi: HCP-ga kuni 10 mängisid valgetelt tiidelt ja HCP 10–20 kollastelt tiidelt HCP-löögimängu. Üle 20 HCP-ga mängijad mängisid punktimängu.

Naistest tegi elu parima tulemuse 84 ja võitis võistluse netotulemusega 68 Katre Kõvask. Monica Pihlak oli 71 löögiga teine ja Lill Kangust 73 netolöögiga kolmas. Naiste punktimänguklassi võitis heas hoos olev Irina Nõlvak 42 punktiga. Punkti võrra vähem teenis 18 rajalt Sirje Aaviksoo ja esikolmikusse jõudis veel ka 40 punktiga Liia Jung. Tulemused olid väga head: 36 punktiga tuldi võistlusel kaheksandaks.

Valgetelt tiidelt mängitud meeste HCP löögimängus võitis Lauri Kiviloo netotulemusega 65. Raido Raamat oli teine 66 ja Tõnis Segerkrnatz 67 löögiga kolmas. Siin olid samuti tulemused väga head: oma taset arvestades raja pariga saadi võistlusel üheksas koht. 

Kogu päeva peale tegi kõige vähem lööke Heinu Klaas. 75 lööki andis tema HCP-löögimängu tulemuseks klubitiidelt harva nähtava 61 ehk -11! Leho Alliksoo mängis samuti elu mängu ja tuli klubihoonesse tulemusega 63, kui seekord ei andnud see rohkemat kui teise koha. Atso Matsalu 65 tõi võistlusel kolmanda koha. Siin klassis, kui mängiti netotulemus 72, siis saadi protokollis 17. koht …

Head tulemused jätkusid ka meeste punktimänguklassis. Sarnaselt naistele oli ka meeste tulemused samad: võitja Aivar Uutar sai 42 punkti, punkti võrra vähem teine koht Aigar Pindmaa ja 40 punktiga kuulus kolmas koht kuulus Marko Kilikile.

Eelmisest aastast on EGCC Captain’s Challenge’il kapteni Rain Uusküla vedamisel ka eraldi auhind, millele konkureerivad kõik kapteni ametit pidanud mängijad, kas siis EGCC’s või mujal golfiklubides. Siin klassis arvestatakse eraldi punkte ning loomulikult võitis ka selle arvestuse aastatel 2010–2013 EGCC kapteni ametit pidanud Heinu Klaas 47 punktiga. Tartu Golfiklubi kapten Viljar Pärnamäe sai teise koha 38 punktiga ja võistluse võõrustaja EGCC kapten Uusküla oli kolmas samuti 38 punktiga. 

EGCC Captain’s Challenge’il ei puudunud loomulikult ka meie klubi esimese kapteni Toomas Abneri poolt alustatud viktoriinitraditsioon, kus alati on vaja viktoriini võitmiseks nii õnne kui veel enam suurepäraseid golfiteadmisi. Klinkbergi Summer Venue peotelgis aset leidnud auhinnatseremoonialt ei puudunud ka hõrgutav õhtusöök ja muusikaline maiuspala klubiliikme Eve Pärnsalu ansamblilt.

Täname ka EGCC noormängijaid, kes abistasid erivõistlustel, kus Captain’s Challenge’i võistlejad pidid noormängijate tulemusi ületama. Erivõistlustega koguti EGCC noorte tegevuste toetuseks 1190 eurot, mis läheb sihtotstarbeliselt võistluste ja treeningute toetuseks, et vanemate finantskoormust vähendada ja sellega toetada rohkemate noorte võimalusi saada osa tipptasemel treeningutest ja võistlustest. 

EGCC Captain’s Challenge’i parimad lähevad vastamisi rajamängus Niitvälja kapteni võistkonnaga, mille traditsiooni alustas Niitvälja kapten Erko Täht koos EGCC kapteni ametit pidanud Heinu Klaasiga. Niitvälja vs EGCC kaptenite finaal mängitakse sel aastal Niitväljal 16. septembril, võistkonda pääsevad mõlemalt poolt ainult vastava klubi endal koduklubiks valinud mängijad.

EGCC Captain’s Challenge’i tulemused näitasid, et sel nädalavahetusel toimuvateks klubi meistrivõistlusteks on oodata suurel osal samuti elu parimaid tulemusi!

Vaata lähemalt: