Pühapäeval, 12. juunil leidis aset Estonian Golf & Country Clubi ja Niitvälja Golfiklubi ajalooline naiste koondiste matš.

Võistlus toimus Niitväljal, võistlusklasse oli kolm ja mängiti fourball-formaadis löögimängu. Igal rajal läks arvesse võistkonna üks parim ehk madalaim löögitulemus. Esimesse gruppi kuulusid naised vanuses 21+, kuhu kuulus kuus naist. Teises grupis olid kaheksa naist vanuses 35+ ja kolmandas grupis oli kuus naist vanuses 50+. Mõlema klubi eest oli võistlustules 20 parimat.

Märtsis 21. eluaasta täitumist tähistanud Anete Liis Adulil oli huvitavaks vahelduseks mängida punastest tiiboksidest, mida löögimängus ja rajamängus Eesti meistritiitleid võitnud mängijale tuli viimati ette aastaid tagasi. “Kaks rada enne lõppu olime kahega maas, aga suutsime tagasi võtta, et matš viigistada,” kommenteeris Anete Liis vahetult pärast 18. raja läbimist. “Mängupartnerid olid väga toredad, meil oli tugev matš ja birkude (birdie’de) võistlus,” lisas Anete Liis, kes jäi väga rahule, et sai EGCC naiskoondist esindada. Järgmisena ootab Anete Liisi juba Eesti noorte rajamängu meistrivõistlused.

Sel korral 35+ klassis võistelnud Kersti Klaas tuli nautima just naistele mõeldud formaati. “See on tohutu challenge, just siin võistlusel EGCC-d esindades võtan end eriti kokku,” lisas Kersti, kelle jaoks oli võistlus küllalt pingeline. “Kõige rohkem juhtisime kolmega, olime tasa enne viimast rada. Ja siis lõin kahega peale ja pikk kümnemeetrine birdie-putt läks sisse,” on Kersti rõõmus hea isikliku mängu üle.

Paraku jäi tasavägise heitluse tulemusena tulemuste tabelis skooriks 4:5 Niitvälja kasuks ning kunstnik K. Hütti loodud ja Avise toetatud rändkarikas jääb kuni järgmise kohtumiseni Niitväljale. Aastaid sõpruskohtumisena peetud võistlus ei möödunud siiski päris viperusteta. Juhtus kahetsusväärne intsident, mis küll lõpptulemust ei mõjutanud, aga tuletas kõigile meelde, et alati tuleb pärast iga rada tulemus kõva häälega ette öelda, et vältida hilisemaid vaidlusi.

EGCC naiskoondise kapteni Anneli Esken ei lasknud kaotusest pead norgu ning oli tänulik vaprate kaasvõitlejate üle ja selle eest, et koondise ridades oli mitmeid uusi osalejaid. “Eriti hea meel on 21+ grupi uute mängijate üle, kes said kindlasti väärtusliku võistluskogemuse. Nii see traditsioon ka kestab,” ütles Anneli pärast auhinnatseremooniat. “Võistlus oli tegelikult tasavägine, kuigi skoorid seda ei näidanud. Sel korral tõi Niitväljale võidu koduväljaku eelis ja ka loosiratas andis meie tugevatele vastaseks nende nõrgemad. Samas, meie paarid said selliselt kokku, et väljakul täiendati üksteist. Järgmisel aastal toome karika jälle koju,” sõnas Anneli optimistlikul toonil.

EGCC naiskoondisesse kuulusid kapten Anneli Esken, Apawan Chinglek, Kersti Klaas, Laura Kuldkepp, Helen Pastarus, Kristi Kruger, Ave Epner, Katrin Puusaag, Riina Vettus, Anu Uuemõis, Hannela Takker, Piret Aloe, Katre Kõvask, Olga Saar, Monica Pihlak, Anete Liis Adul, Kristi Õng, Eve Pärnsalu, Kairi Luur ja Margarita Ross.

Niitvälja naiskoondisesse kuulusid kapten Ulvi Ingver, Olesia Abramova, Piret Andresoo, Cliona Georgia Dalberg, Ingrid Jegers, Marie Kalmet, Liis Kuuli, Kristina Kuzmenok, Kadri Laanvee, Margot Makstin, Karin Mängel, Heret Ots, Age Petter, Kairi Rätsepp, Margit Sunni, Pille Teearu, Triinu Tombak, Kristel Ulla ja Liis Veltmann.

Aastate lõikes on võidud jagunenud tasavägiselt. EGCC naiskoondis on toonud võidu 2015., 2017., 2018. ja 2019. aastal, Niitvälja 2014., 2016., 2020., 2021. ja nüüd 2022. aastal. 2023. aastal leiab aset kümnes kohtumine.

Täname Hush & Hushi, kes pani välja EGCC kingitused vastasvõistkonnale. Suur tänu Niitvälja Golfiklubile võistluse korralduse eest, õnnitleme võidu puhul ja kohtumiseni 2023. aastal Jõelähtmes!

Vaata lähemalt: