Pühapäeval, 1. mail tegi Sea Course’i kümnendal rajal elu esimese Hole-in-One’i Estonian Golf & Country Clubi liige Kaido Petter. Golfijumal on sel kevadel väga lahke olnud, sest kuu aja jooksul on see juba kolmas Hole-in-One Jõelähtmes.

Kui me Kaidoga volbripäeval löödud Hole-in-One’ist rääkisime, siis ausalt öeldes ei vihjanud tol päeval miski üllatusele, mis golfarit kümnendal rajal tabab. Sel aastal oli Kaido jõudnud mängimas käia Stone Course’il, pühapäeval oli järg hooaja esimese Sea Course’i ringi käes. “Range’il tulid löögid kenasti välja. Esimesed üheksa rada kulgesid enam-vähem, skoori mõttes polnud vorm just suurepärane, aga tunne oli hommikust saadik ikkagi positiivne,” kirjeldas Kaido mängu esimest poolt.

Raud seitsmega kümnendasse tiiboksi astudes ei käinud Kaidol kordagi mõttest läbi, et nüüd võiks õnneks minna. “Eesmärk oli saada pall lipust kümne meetri kaugusele. Alguses oli tunne, et löök jäi lühikeseks. Pall põrkas maha enne griini. Siis hakkas süda kiiremini lööma, sest pall veeres otse lipu suunas. See oli uskumatu tunne, ei mahtunud pähe, et kuhu nüüd pall kadus,” rääkis Kaido. Paeklindilt alla griinile vaadates oli muidugi selge, kuhu pall vupsas. Mängukaaslased Sirje ja Merje tegid kõva häält ja hüppasid sama rõõmsalt nagu oleksid ise palli auku löönud. See oli hetk, mis jäi neile kõigile eluks ajaks meelde.

Ennenägematule golfiringile mahtus veel ka kolm või isegi neli vette löödud palli. Enamasti Kaido palle suplema ei saada, aga see polnud ju ka enam tavapärane golfiring. Kui kaheksateist rada sai läbi, kõlistati restoranis prosecco-klaase ja alles siis hakkas Kaidole vaikselt kohale jõudma, et tõenäoliselt midagi nii ägedat enam golfis ei juhtu.

Meie muidugi nii tagasihoidliku mõttega nõus ei ole ja soovime Kaidole kuhjaga üllatavaid hetki terveks golfihooajaks.