Laupäeval, 30. aprillil tegi Stone Course’i 3. rajal oma selle aasta esimesel mängul elu esimese Hole-in-One’i Otepää Golf & Country Clubi liige Janno Reimand. Kui küsisime Janno käest, millise tundega ta Jõelähtmel rajale astus, saime teada, et sel päeval oli ta juba enne mängu positiivselt häälestatud. Nimelt on Janno pere ja sõprade seas kena tava mängida igal aastal kõikidel Eesti golfiväljakutel. Omakeskis kutsub Tartust pärit sõpruskond turniiri Nelli Cupiks ja sel aastal tuligi avalöök Estonian Golf & Country Clubis.

“Rajale minnes oli tunne päris hea. Käisime enne restoranis söömas ja läksimegi nautima hooaja esimest mängu. Seltskond oli tore ja juba esimesel rajal hakkas mäng hästi minema,” rääkis Janno. Kolmandale rajale jõudes Hole-in-One’i mõtet peas ei olnud, aga pall lendas ilusa kaarega ja samal ajal kommenteeris kõrvalt üks mängukaaslastest, et nüüd tuleb küll konjak välja võtta.

“Pall maandus griini ette ja veeres klõksti auku. Röögatasin oma hääle ära ja hüppasin õhku,” meenutab Janno. Õnneliku löögi tunnistajateks olnud Heikki, Vahur ja Olav ei jätnud võimalust kasutamata, et sõpra natuke tögada. Tõepoolest, mis mees astub ilma putterita griinile. Aga loomulikult oli kõigil siiralt rõõmus meel ning Jannole jagus tunnustavaid sõnu ja õlalepatsutusi.

Kuigi võib arvata, et pärast sellist üllatust ja eredaid emotsioone võib ülejäänud mäng mõneks ajaks tuksi minna, siis mäng jätkus hoogsalt. Teise mänguringi ajal sai Janno 5. rajal kirja birdie. Kui 18 rada oli mängitud ja Nelli Cupi esimesel etapil linnuke kirjas, suundus seltskond restorani šampanjatuurile ja sealt edasi Tartusse, kus mõnusas saunameeleolus jätkus pidu varajaste hommikutundideni.

Retsepti, kuidas lüüa Hole-in-One’i, on muidugi raske anda, aga Jannolt tuleb golfaritele teele soe soovitus: “Ei tasu alla anda.” Siin ei jää muud üle kui nõustuvalt noogutada ja veel kord palju õnne soovida.