EGCC kapten Rain Uusküla ja Niitvälja Golfiklubi kapten Joel Rothberg

Kaunil päikeselisel septembrikuisel reedel kogunes Jõelähtmele 36 võistlusvalmis EGCC ja Niitvälja golfimängijat, et pidada maha vägev lahing ja selgitada välja, millise klubi nimi sellel aastal hõbedasele rändkarikale graveeritakse. Mäng oli väga tasavägine ja pinge püsis õhus kuni viimaste matšideni.

EGCC kapten Rain Uusküla ja Niitvälja Golfiklubi kapten Joel Rothberg panid oma Captain’s Challenge’i võistluste tulemuste põhjal kokku võistkonnad, kes võtsid mõõtu match-play ja foursome’i mänguvormides. Mäng oli väga traditsiooniliselt tasavägine nagu igal aastal!

Kaptenite finaali mängiti juubelihõnguliselt kümnendat korda ning enne 10. septembrit oli seis 5:4 Niitvälja kasuks. Võimalus oli EGCC-l koduväljaku eelist kasutades viigistada seis 5:5 peale, kuid etteruttavalt võib öelda, et see ei õnnestunud, kuigi mängisime ju nii hästi! EGCC võistkond võitis neli matši ning Niitvälja kuus matši.

Kui oleks üks matš läinud teistpidi, oleks vaja olnud ka kaptenite ja väljaku juhtide omavahelist matši otsustavaks kaalukeeleks, kus Rothberg-Riimets võitis Uusküla-Kross võistkonda viimasel rajal 2:0. Rothberg lõpetas 18. rajal oma päeva neljanda birdie’iga ning võit oli auga välja teenitud nii kaptenil kui kogu Niitvälja võistkonnal!

EGCC võistkond oli koosesisus Jan Larsson, Sander Kukk, Kaspar Ots, Rain Uusküla, Urmas Isok, Anu Uuemõis, Tähve Lõpp, Hanno Kross, Kersti Klaas, Andres Pukspuu, Linda Kahro, Renee Kooli, Martin Otsa, Jane Hein, Tiit Järvekülg, Carmen Karjahärm ja Triinu Raig

Niitvälja Golfiklubi eest võistlesid ja viisid karika koju sellel aastal Joel Rothberg, Kaido Peterson, Aivar Riimets, Indrek Turmen, Aivo Hommik, Kristel Ulla, Halger Sander, Dairy Rosenberg, Karin Mängel, Mikk Kala, Rain Kass, Margit Sunni, Ivar Sikk, Andris Jegers, Svetlana Apart, Mikk Pääru, Kaire Vibo

Võistluspäev lõpetati kaptenite finaali 19. rajal ehk Tallinna ühes parimas restoranis HÄRG, kus EGCC kapten Rain Uusküla raske südamega hõbedase rändkarika pidulikult üle andis. Kümne aastase ajalooga võistlusel, mille traditsiooni alustasid EGCC poolt kapten Heinu Klaas ja Niitvälja poolt kapten Erko Täht, on vähemalt 50% tähtsus ka õhtusel klubidevahelisel sotsialiseerumisel, mis on alati erakordselt soe ja sõbralik ning on parimas mõttes klubi õhtu.

Kõik, kes sellel aastal kaptenite tiimi ei jõudnud, saavad hooaja lõpus ja talvisel hooajal tugevalt harjutada, et järgmisel aastal Captain’s Challenge’i võistlusel ennast ületada ja võtta auhinnaline koht. Seda, kas järgmisel aastal jõuab karikas tagasi Niitväljale või Jõelähtmesse, näitab juba aeg!