Kuva: 180° by Matthias Diether (Visitestonia.com)

Viro oli ensimmäinen Baltian maa, joka sai oman Michelin-oppaansa. Tässä on tarkempi katsaus listalle päässeisiin ravintoloihin.

Michelin-ravintolaopas on maailmanlaajuisesti tunnustettu gourmet-opas, joka syntyi yli sata vuotta sitten. Oppaasta on tullut arvostettu standardi, jonka mukaan ravintoloita arvioidaan ja tunnustetaan laadusta, innovaatiosta ja palvelusta.

Vuodesta 2022 lähtien myös virolaiset ravintolat ovat saaneet lahjomattomien Michelin-testaajien arvion. 

Vuoden 2024 Michelin-oppaassa on yhteensä 35 ravintolaa. Viron Michelin-oppaaseen on valittu tähän mennessä kaksi tähdellä tunnustettua ravintolaa. 180° by Matthias Diether on saanut peräti kaksi Michelin-tähteä, kun NOA Chef’s Hall -ravintolalla niitä on yksi.

Uusia tulokkaita oppaassa ovat tallinnalaisravintolat ÂME , Nok Nok ja Radio sekä Lüllemäessa sijaitseva Kolm Sõsarat, jolle myönnettiin Michelin Vihreä tähti. Aiemmissa oppaissa Michelin-tähtiä ja Bib Gourmand -tunnustuksen saaneet ravintolat vakuuttivat tarkastajat tänäkin vuonna.

Lue lisää: VisitEstonia.com